Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Απάνθρωπες συνθήκες κράτησης αλλοδαπών μεταναστών σε αστυνομικά τμήματα της Πέλλας



Τουλάχιστον απαράδεκτες είναι οι συνθήκες κράτησης αλλοδαπών μεταναστών που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα πριν τρεις μήνες σε αστυνομικά τμήματα του νομού.
Μετά την συμπλήρωση τριμήνου σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο υπουργεί έδωσε εντολή να παραταθεί η κράτησή τους για ένα τρίμηνο ακόμα . Στο μεταξύ οι συνθήκες κράτησης τους είναι απάνθρωποι καθώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι. Στην Αριδαία μεταφέρθηκε και ένα αντρόγυνο. Σύμφωνα με πολύ ασφαλείς πληροφορίες  κρατούμενος στο Τμήμα της Αριδαίας αποπειράθηκε τουλάχιστον τρεις φορές να αυτοκτονήσει ,καθώς σε τέτοιες συνθήκες δεν αντέχουν ούτε  ζώα.
Η Κυβέρνηση για να δείξει ότι έλυσε το πρόβλημα από την Αθήνα  ,μετέφερε αλλοδαπούς μετανάστες σε τμήματα της Περιφέρειας. Στη Πέλλα σύμφωνα μα πληροφορίες κρατούνται 13 αλλοδαποί στην ΄Εδεσσα έξι  στην Αριδαία  και την Σκύδρα. ΄Ηδη ευαισθητοποιημένοι πολίτες ετοιμάζονται να προβούν σε δημόσιες διαμαρτυρίες για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί . Αναμένεται να καλέσουν τον Δήμο να αναλάβει πρωτοβουλίες  ,ο΄πως και τους βουλευτές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)