Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ




      Σας ενημερώνουμε ότι μετά από πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικής Φροντίδας του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, τα μη χρησιμοποιημένα φάρμακα που δεν πετάχτηκαν στα σκουπίδια αλλά συλλέχτηκαν από τους πολίτες της Αλμωπίας  στάλθηκαν στους Γιατρούς του κόσμου.
     Στη Θεσσαλονίκη οι Γιατροί του Κόσμου υλοποιούν προγράμματα που αφορούν την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αθίγγανων, τοξικομανών και των άστεγων, ενώ οι κινητές μονάδες παρέχουν  δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προληπτική ιατρική σε ορεινές και ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, καθώς και σε μειονοτικές περιοχές.
  Η συλλογή και αποστολή  φαρμάκων  από το γραφείο μας στους Γιατρούς του Κόσμου συνεχίζεται.
   Η ομάδα του Γραφείου Κοινωνικής Φροντίδας του Κέντρου Υγείας Αριδαίας
1)Φωτοπούλου Στέλλα, Διευθύντρια Κ.Υ.Αριδαίας , Γενικός Ιατρός
2)Πούλου Αικατερίνη, Επισκέπτρια Υγείας
Οι ανασφάλιστοι ,οι άποροι και οι οικονομικά αδύναμοι, μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα από το κοινωνικό φαρμακείο του Κέντρου Υγείας Αριδαίας,  εάν και εφόσον υπάρχουν.  

Με μια απλή κίνηση στέλνουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

 Η Επισκέπτρια Υγείας


Πούλου Αικατερίνη









ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΈΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
     Τα μη χρησιμοποιημένα φάρμακα, που καταλήγουν μέσα από το αποχετευτικό σύστημα και τις χωματερές στο οικοσύστημα, είναι το αίτιο πολλών διαταραχών στην υγεία μας.
       Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, έχουν ανιχνευτεί στο πόσιμο νερό, τα φυτά, τα ποτάμια και τις θάλασσες, πάνω από 200 διαφορετικά φάρμακα, όπως αντικαρκινικά, αντιβιοτικά, αντιυπερτασικά, αντιφλεγμονώδη κτλ. Συγκεκριμένα, προκειμένου οι επιστήμονες να κατανοήσουν αν τα φάρμακα παραμένουν στο πόσιμο νερό των πόλεων διέλυσαν σε νερό μία σειρά από τα συχνά χρησιμοποιούμενα αντιβιοτικά, παυσίπονα, ορμόνες, μόνα τους ή σε συνδυασμό και χλωρίωσαν το νερό. Παρατηρήθηκε ότι τα περισσότερα φάρμακα δεν χλωριώνονται. Αυτό σημαίνει ότι όταν το χλώριο χρησιμοποιείται για αποστείρωση του πόσιμου νερού, δεν είναι αποτελεσματικό και στα φάρμακα. Επομένως στο πόσιμο νερό υπάρχουν φάρμακα που με τις ισχύουσες μεθόδους ελέγχου της ποιότητας του νερού των πόλεων δεν ανιχνεύονται κι επομένως επανέρχονται στον βιολογικό μας κύκλο.
Για να πετύχουμε στην περιοχή μας,  τη μείωση των φαρμακευτικών ρύπων και να διαφυλάξουμε την υγεία μας, το Κέντρο Υγείας Αριδαίας αναλαμβάνει τη συλλογή μη χρησιμοποιημένων φαρμάκων.
Υπεύθυνες για τη συλλογή των φαρμάκων  είναι:
1) Φωτοπούλου Στέλλα Διευθύντρια Γενική Ιατρός
2) Πούλου Κατερίνα Επισκέπτρια Υγείας
3) Κουσίδου Χριστίνα  Επισκέπτρια Υγείας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)