Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΑΡΙΔΑΙΑΣ



 


«Υπάρχουν καλλιέργειες που μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ορεινές και ημιορεινές  εκτάσεις του Ν. Πέλλας, και μπορούν  να δώσουν ικανοποιητικό εισόδημα στον καλλιεργητή τους»
ήταν το κεντρικό μήνυμα της διάλεξης –παρουσίασης που έκανε στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Αριδαίας, ο Δρ.  Στέφανος Διαμαντής ειδικός ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, αναλύοντας με σαφήνεια τις καλλιέργειες της Καστανιάς, Καρυδιάς, της Τρούφας , του Κράνου και της κουκουναριάς,  σε ένα πυκνό και γεμάτο απορίες ακροατήριο από μαθητές/τριες και πολίτες της περιοχής Αλμωπίας.
Τόνισε όμως, ότι πριν από οιαδήποτε καλλιέργεια πρέπει να γίνει εδαφολογική ανάλυση (με σωστό τρόπο τον οποίο περιέγραψε) καθώς και να τηρούνται οι σωστές καλλιεργητικές φροντίδες σε συνδυασμό με την επιλογή της σωστής ποικιλίας, θέματα για τα οποία το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών μπορεί να παρέχει υποστήριξη.
Η παρουσίαση, που έγινε στα πλαίσια εκδήλωσης που οργάνωσε η μαθητική κοινότητα του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ, ήταν πλήρης και από όλους τονίσθηκε η ανάγκη μιας τέτοιας ενημέρωσης. Χαρακτηριστική ήταν η φράση της εκπροσώπου του Μαθητικού Συμβουλίου «…το Εσπερινό ΕΠΑ Αριδαίας, είναι  ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία και την γνώση, αφού όλοι/ες οι μαθητές/τριες του είναι ενεργό κομμάτι αυτής της κοινωνίας και αφουγκράζονται τις ανησυχίες της και την αγωνία για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής»
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι Αντιδήμαρχοι Αλμωπίας Σταύρος  Καραμαριάς και Τάσος Θεοδωρίδης,ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής του Δήμου Θωμάς Δεμερτζίδης Η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Θεμάτων,  Αντ..Πολυξενίδου ως εκπρόσωπος Δ/νσης Β/Θμιας Εκπ/σης  Ν. Πέλλας ,τα μέλη της  Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας, Γ. Γιόρτσος και  Αν. Όρλης και πολύς κόσμος.
Η Σχολική κοινότητα του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ.  Αριδαίας τους ευχαριστεί όλους, ιδιαίτερα όμως τον Ομιλητή Δρ. Στεφ.Διαμαντή .

                                                                                                                               

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)