Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ





Τον Ιανουάριο του 2013 πρόκειται να δικαστούν στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας 20 πολίτες μέλη των «Πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια», κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δρόμων και τη ληστρική επιβολή διοδίων.

Για να στηριχθεί το κατηγορητήριο, ανασύρεται από τα συρτάρια της μετεμφυλιακής περιόδου το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951 που αναφέρει ότι «..όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος (εν προκειμένω «παρότρυναν τους διερχόμενους οδηγούς... να εξαναγκάσουν με τη βία ή με απειλές τους εισπράκτορες διοδίων της εταιρείας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου να επιτρέψουν την διέλευση αυτών σηκώνοντας τις μπάρες») τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών»... Με βάση το νόμο αυτό λοιπόν ποινικοποιούνται οι ιδέες και το φρόνημα, γεγονός που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών. Σημειωτέον ότι το αποδεικτικό στοιχείο που χρησιμοποιείται είναι η προκήρυξη που μοιραζόταν από τους αγωνιστές στους διερχόμενους οδηγούς.
          Πρόκειται για διώξεις τρομοκράτησης, που στοχεύουν στη φίμωση κάθε πολίτη που εναντιώνεται στην πολιτική που εξαθλιώνει το λαό. Είναι ευθεία βολή στην καρδιά όλων των κινημάτων του λαού μας που υιοθετούν την αντίσταση στην πράξη, που λένε όχι στην παράδοση του δημόσιου αγαθού των δρόμων στους μεγαλοεργολάβους, που αρνούνται τα χαράτσια, τα πανάκριβα εισιτήρια στα μέσα μεταφοράς, τους δυσβάσταχτους φόρους, που διεκδικούν υγεία και παιδεία, νερό και ενέργεια ως δημόσια αγαθά του λαού και όχι ως εμπόρευμα. Είναι επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στα μνημόνια της τρικομματικής κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που αρνούνται τη βία της φτώχιας, της πείνας και της ανεργίας. Η κρατική καταστολή, ο αυταρχισμός, η κατάργηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος είναι απαραίτητο στήριγμα για την επιβολή του κοινωνικού  μεσαίωνα.
Θεωρούμε ότι η δίκη αυτή αποτελεί σαφή ποινικοποίηση του μαζικού πολιτικού κινήματος ενάντια στα διόδια. Η παραπομπή με τις διατάξεις του 184 του Π.Κ. περί αυτουργίας έρχεται να προωθήσει την ποινικοποίηση των ιδεών και γι' αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών ελευθεριών και ποινικοποίηση του φρονήματος.
Ξέρουμε ότι αν ενωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι ,αυτή η βάρβαρη κυβέρνηση, τα μνημόνιά της και η αντιλαϊκή πολιτική θα ανατραπεί. Δε θα δεχτούμε να ζήσουμε σ’ αυτό το απάνθρωπο μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει, δε θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας η καύσιμη ύλη για να ξαναπάρει μπροστά η σάπια  μηχανή τους. Δε θα υποχωρήσουμε. Έχουμε μόνο μια επιλογή, την κοινωνική αλληλεγγύη και τον αγώνα για μια άλλη κοινωνία.


NΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
OXI ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ...ΕΔΕΣΣΑΣ     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)