Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Σκληροί διάλογοι στο προσυμβούλιο της παράταξης του Δημάρχου



ΣΚΛΗΡΕΣ κουβέντες ανταλλάχθηκαν σ το προσυμβούλιο της παράταξης του Δημάρχου Αλμωπίας το βράδυ της Παρασκευής
. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Τάσος Τσαβδάρης , όταν  προτάθηκε για την θέση του προέδρου ο Κώστας Νικολαϊδης  , παραδέχτηκε ότι η θητεία του ήταν θετική , όμως αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα τους είχε δεσμευτεί  ότι  θα αλλάξει τους πάντες . Αποκάλεσε   δε ,  στο θέμα των αλλαγών , τον Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη  «ψεύτη»  Ο Δήμαρχος  Δημήτρης Πασόης σύμφωνα με πληροφορίες , φέρεται να απάντησε ότι μπορεί εν μέρει να είναι ανακόλουθος  στο θέμα αυτό ,αλλά όχι ψεύτης. Ζήτησε παράλληλα από τον σύμβουλό του να ανακαλέσει , κάτι το οποίο όμως δεν έκανε ο δεύτερος.
Στη συγκρότηση της οικονομικής επιτροπής , η οποία είναι ένα από τα κρίσιμα εργαλεία του Δήμου ,υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις.  Αρχικά σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες ο Δήμαρχος πρότεινε  κατ ΄ιδίαν στον Γιώργο Ταγκαλίδη να είναι υποψήφιος ,αυτός όμως αρνήθηκε . Στη συνέχεια στο προσυμβούλιο , πρότεινε το Γιάννη Ιωαννίδη , τον Νίκο Παρούτογλου και την Αθηνά Δούκα . Στην συνέχεια εκδήλωσαν ενδιαφέρον ο Βασίλης Κανονίδης  και ο Τάσος Τσαβδάρης . Ο Βασίλης Κανονίδης παρατήρησε ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση και ότι οι προτάσεις γίνονται βάσει κλίκας . Υπάρχουν όπως είπε ομάδες , ομαδούλες  και μεμονωμένοι.
Επειδή ο αριθμός των ενδιαφερόμενων ήταν 5 και οι θέσεις 4 ο Δήμαρχος πρότεινε να προχωρήσουν σε ψηφοφορία . Τότε η Αθηνά Δούκα δήλωσε ότι δεν  ενδιαφέρεται για να μείνουν 4 και να μην προχωρήσουν σε ψηφοφορία . Ο Δήμαρχος επέμενε   ,αλλά και ο Γ. Τραπεζανίδης φέρεται να είπε στον δήμαρχο ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε τέτοια διαδικασία.
Τελικά απέσυρε το ενδιαφέρον του ο Βασίλης Κανονίδης και έμειναν οι 4 οι οποίοι αναμένεται εκτός απροόπτου να προταθούν την Κυριακή στη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Η ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΟΥ Κώστα Νικολαϊδη , που ομολογουμένως τα πήγε καλά , καθώς είχε να συγκεράσει πολλές απόψεις  κατά την διάρκεια της θητείας του , μάλλον εκτιμάται ότι είναι αναγκαστική .
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αρχικά υπήρχε η σκέψη να προταθεί ο Γιώργος Τραπεζανίδης. ΄Όμως τέθηκε βέτο από άλλους συμβούλους , κι έτσι η ιδέα εγκαταλείφθηκε  σχετικά νωρίς .
Προφανώς εκτιμάται ότι ο Γ. Τραπεζανίδης θα προταθεί για άλλο πόστο.Δεν αποκλείεται όμως να υπάρξουν αντιδράσεις από τα ίδια πρόσωπα  και για αυτό το πόστο.   Στο προσυμβούλιο  ο Δήμαρχος τόνισε αρκετές φορές ότι η αποζημίωση του Προέδρου έχει μειωθεί κατά πολύ , προφανώς για να αποτρέψει τυχόν άλλες υποψηφιότητες.
Δεν αποκλείεται πάντως την μέρα της ψηφοφορίας να υπάρξει ενδεχομένως και άλλη υποψηφιότητα . Κύκλοι μάλιστα κοντά στον  Δήμαρχο εκφράζουν φόβους για ανεξέλεγκτες καταστάσεις και βέβαιο  «Βατερλώ.»  
Δυσφορία προκάλεσε στην πρώην Αντιδήμαρχο Κατερίνα Μπαγκή η πρόθεση  του Δημάρχου να την προτείνει ως πρόεδρο στην επιτροπή ποιότητας ζωής , ξεχνώντας ότι για να γίνει κάτι  τέτοιο ,πρέπει να είναι Αντιδήμαρχος , όπως ορίζει ο νόμος , ενώ αυτή είναι πλέον πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)