Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Με ξένα… κόλλυβα το Καρατζοβίτικο καρναβάλι




 
Ζητούν από τους καταστηματάρχες να  το χρηματοδοτήσουν

   Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τοπικών φορέων της Αλμωπίας με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας   Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η διοργάνωση του φετινού καρναβαλιού μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι θα πρέπει όλοι οι φορείς της Αλμωπίας να συμβάλλουν ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις, χωρίς να επιβαρυνθούν τα οικονομικά του Δήμου άρα και οι πολίτες της Αλμωπίας. Γι’ αυτόν το λόγο προγραμματίστηκε συνάντηση με τους καταστηματάρχες της περιοχής τη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 μ.μ.
   Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η παρέλαση των καρναβαλιστών να πραγματοποιηθεί στην Αριδαία την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 16:30 μ.μ. ενώ την ίδια μέρα στις 13:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν η αναβίωση του εθίμου της «Τζαμάλας» στο γήπεδο του Προδρόμου και στις 12:00 μ.μ. η αναβίωση του εθίμου « Η δίκη του Καδή» στην Πολυκάρπη.

. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Τάσος Χρήστου, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α.  Αθ.Δούκα ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Καραμαριάς, ο αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α Θωμάς Δεμερτζίδης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας Σόλων Ελπασίδης όπως και εκπρόσωποι των πολιτιστικών και άλλων συλλόγων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)