Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών εταιρειών κάθε κλάδου , μέσω διαδικτύου.

Στην περίοδο της κρίσης καμιά πληροφορία δεν πρέπει να μένει αναξιοποίητη και προπαντός καμιά ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σκύδρας πολλαπλασιάζει , ως αποδέκτης της , τη δημοσιοποίηση της είδησης πως από τις 18/02/2013 λειτουργεί η ελληνογερμανική υπηρεσία ProGreece , << Produce in Greece – Render Services from Greece >> , δηλαδή , << Παραγωγή στην Ελλάδα – Παροχή υπηρεσιών από την Ελλάδα >>.
Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα , ( www.pro-greece.com ), που προσφέρει δωρεάν την εξυπηρέτηση και τη δυνατότητα στις ελληνικές εταιρείες να προβάλλουν και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ερχόμενες απευθείας σ’επαφή με γερμανικές εταιρείες που μέσω της ίδιας ιστοσελίδας εκδηλώνουν ανάλογο ενδιαφέρον ζήτησης σ’ όλους τους παραγωγικούς τομείς .
Επίσης , μ΄αυτό τον τρόπο , είναι πολύ πιθανό να διανοιγούν προοπτικές σύστασης ελληνογερμανικών κοινοπραξιών και συμπράξεων , όπως ακόμα και πραγματοποίησης γερμανικών επενδύσεων στον τόπο μας .
Η πρωτοβουλία ίδρυσης και στήριξης της ProGreece ανήκει σε φορείς μεταξύ των οποίων είναι : το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη , το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης,το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης , ο Σύλλογος Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας , ο Σύλλογος Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας ,ο Σύλλογος Ελλήνων Μεταναστών και Ομογενών από τη Γερμανία κ.α.
Η ProGreece προτρέπει και προσκαλεί όλες τις ελληνικές εταιρείες κάθε είδους  : << Ελάτε σ’επαφή με πάνω από χίλιες εταιρείες που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί σας προσφέροντας επιχειρηματικές ευκαιρίες >>.
Στις ελληνικές εταιρείες δεν απομένει , λοιπόν, η θετική ανταπόκριση στην παραπάνω πρόσκληση και πρόκληση κόντρα στην αδράνεια και στην εσωστρέφεια που υποσκάπτουν την ανάκαμψη και την ανάταση της κοινωνίας και του έθνους .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)