Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Καταδικάσθηκαν διότι «Νομιμοποιούσαν» Αλβανούς με ψευδείς βεβαιώσεις



ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ


Ποινές φυλάκισης από πέντε μήνες έως 2,8 χρόνια επέβαλε τη Δευτέρα το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε γιατρούς και υπαλλήλους δήμων σε Πέλλα, Ημαθία και Κοζάνη, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βοηθούσαν στη "νομιμοποίηση" Αλβανών με ψευδείς βεβαιώσεις.
Σύμφωνα με τη δικογραφία εξέδωσαν τουλάχιστον 80 τέτοια πιστοποιητικά ενώ ως "πρωταγωνιστής" στην υπόθεση φέρεται ένας υπάλληλος του τμήματος καθαριότητας σε δήμο του νομού Πέλλας, ο οποίος κατηγορείται ότι εντόπιζε τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς.
Οι αλλοδαποί με τη βοήθεια των κατηγορουμένων χωρίς να εμφανιστούν σε καμία ελληνική υπηρεσία πριν ακόμη φτάσουν στην Ελλάδα, έβρισκαν συμπληρωμένους τους φακέλους με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη νομιμοποίησή τους.
Στις απολογίες τους όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί αρνήθηκαν ότι είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή, επιμένοντας πως όλα έγιναν σύμφωνα με το νόμο, χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν το δικαστήριο.
Θυμίζουμε ότι πρωτόδικα καταδικάσθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο  Έδεσσας με ποινές φυλάκισης που έφταναν τα 4 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)