Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ & ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ






      Παρά τη δυνατή βροχή το ΠΑΜΕ Ν.ΠΕΛΛΑΣ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Φορέων των Γιαννιτσών ενάντια στη συγχώνευση Δημόσιων Μονάδων Υγείας. Με πορεία οι συμμετέχοντες στη προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ στη Πλατεία Γκ.Γιώτα με  πανό,
σημαίες και φωνάζο-ντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς το χώρο του Δημαρχείου Πέλλας. Παράλληλα μοίραζαν στο κόσμο την κοινή ανακοίνωση τους για το δικαίωμα στις δημόσιες & δωρεάν παροχές υγείας, που δικαιούνται όλα τα λαϊκά στρώματα. Στη συγκέντρωση και τη πορεία συμμετείχε και ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας» δημοτικός σύμβουλος Σίσκος Χρήστος.
      Στη πορεία και στο χώρο του Δημαρχείου ακούστηκαν ζωηρά τα συνθήματα : «Κάτω τα χέρια απ’τα Νοσοκομεία - Θέλουμε δημόσια και δωρεάν υγεία» , «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι - Ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», «Τέρμα πια στον εμπαιγμό - Δημόσια υγεία για όλο το λαό», κ.ά.
    Στη συγκέντρωση, ανάμεσα στους ομιλητές από τους Συλλόγους  Εργαζομένων του Νοσοκομεί-ου, του Δήμου , το Δήμαρχο της πόλης Στάμκο Γρηγόρη και άλλων Φορέων,  έκανε παρέμβαση από το ΠΑΜΕ Υγείας ο γιατρός Τσαμαλδούπης Θανάσης τονίζοντας :
    «Να μην κλείσει & να μην συγχωνευτεί καμιά Δημόσια Μονάδα Υγείας, να μην καταργηθούν τμήματα, κλινικές & νοσοκομειακά κρεβάτια. Να μην οδηγηθούν στη διάλυση Προνοιακά Ιδρύ-ματα λόγω περικοπών στη χρηματοδότησή τους κατ’επιταγή της τρόϊκας ( Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ευρωπαϊκής Κεντρ.Τράπεζας-ΔιεθνοΝομισματικού Ταμείου ) & των μνημονίων της. Πλήρη χρη-ματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια για όλους. Κατάργη-ση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Όλα τα παραπάνω πρέπει νάναι στις καθημερινές διεκδικήσεις των εργαζομένων στους χώρους υγείας, αλλά και όλου του λαού μας και όχι ξεκομμέ-να η όποια έδρα του Νοσοκομείου. Οι πολιτικές που εφαρμόζονται διαλύουν τη δημόσια & δωρεάν υγεία και πρέπει να βρούν την αντίδραση του κόσμου».
      Στη συνέχεια της συγκέντρωσης ακολούθησε – παρά τη βροχή – πορεία με συνθήματα στους κεντρικούς δρόμους των Γιαννιτσών & τον Πεζόδρομο της πόλης.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)