Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Οργισμένοι οι κάτοικοι της Μηλιάς με τα τέλη άρδευσης




Άρχισαν τα όργανα




Με οργή και αγανάκτηση εμείς οι κάτοικοι της Μηλιάς διαβάσαμε τις καταστάσεις με τις χρεώσεις του Δήμου Αλμωπίας για τις ώρες άρδευσης του καλοκαιριού. Απίστευτες αυξήσεις έως 300% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά σε εποχές που η κρίση μας χτυπάει από παντού.
Αυθαίρετα ,χωρίς καμιά προειδοποίηση και ενημέρωση οι υπεύθυνοι του Δήμου αποφάσισαν να αυξήσουν τις τιμές σε απαγορευτικά όρια τη στιγμή που το συμπήρυνο ροδάκινο που ποτίζουμε πουλιέται (βερεσέ) στα 23-24  λεπτά.
Στις ξερικές περιοχές που οι παππούδες και  οι πατεράδες μας μετέτρεψαν σε ποτιστικές με συνεταιρικές και κοινοτικές πομόνες και όπου η χρέωση ήταν ίσα ισα για το κόστος του ρεύματος έρχεται τώρα ο Δήμος να χρεώσει 9,5  την ώρα σε κουρελιασμένα δίκτυα που χάνουν το μισό νερό μέχρι να έρθει στο χωράφι.Όταν το καλοκαίρι παραπονιόμασταν για επισκευές δικτύων ,ζητούσαν κατανόηση λογω κρίσης και τώρα έρχονται να βγάλουν  όσα τους λείπουν από  τις χρεώσεις .
Στην περιοχή μας το ροδάκινο θέλει πότισμα κάθε 10 μέρες το αργότερο με 1 ώρα το στρέμμα. Το άθροισμα μας δίνει με 5 ως 6 ποτίσματα 6 ώρες ανα στρέμμα τη σεζον. 
Με 60  ανα στρέμμα λοιπόν μας δίνει  π.χ. 600 μόνο σε 10 στρέμματα.
 Μας κάνει να σκεφτόμαστε ποιος είναι αυτός που ΤΟΛΜΗΣΕ να ορίσει τέτοιες  χρεώσεις, με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να αποφασίσει αυτές τις αυξήσεις, ποιος έλεγξε τις καταστάσεις και με τι μυαλό τις έκρινε λογικές. Και το σημαντικότερο; ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ;


ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ







1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ *ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΙΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ.ΙΣΩΣ ΟΙ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)