Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Η τροπολογία για την παρακώλυση συγκοινωνιών



 





Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρεμβαίνοντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά την ακρόαση των φορέων επί του σχεδίου νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις του ΥΠΕΚΑ και άλλες διατάξεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


«Η τροπολογία για την παρακώλυση συγκοινωνιών δεν αφορούσε μόνον τους αγρότες, επομένως δεν άπτεται μόνον αρμοδιοτήτων του δικού μας Υπουργείου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τα συναρμόδια Υπουργεία και με βάση και τις δημόσιες παρατηρήσεις και τοποθετήσεις Βουλευτών, επί του θέματος, θα επανακατατεθεί  στην Ολομέλεια.
Όσον αφορά το άρθρο 9, στόχος της Κυβέρνησης και των τριών κομμάτων που την στηρίζουν και το συνδιαμόρφωσαν δεν είναι να δοθεί άφεση αμαρτιών σε όσους ενδεχομένως έκαναν κακοδιαχείριση  ή σε όσους  ευθύνονται για αμαρτίες του παρελθόντος που οδήγησαν Ενώσεις και συνεταιρισμούς στα σημερινά χάλια. Αντιθέτως, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την διαπόμπευση και τον διασυρμό ανθρώπων που έχουν το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν αποτελεί η ρύθμιση αυτή, καμία κολυμπήθρα του Σιλοάμ για αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά δεν μπορεί κοντά στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά.
Άκουσα τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την αγωνία που εξέφρασε, την οποία συμμερίζομαι και εγώ, εάν μπορεί να υπάρξει ένας διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και σε όσους δεν ευθύνονται για λάθη, κακοδιαχείριση ή παραλείψεις του παρελθόντος, που οδήγησαν το συνεταιριστικό κίνημα στα σημερινά προβλήματα. Εάν υπάρχει, από πλευρά σας, μια διατύπωση τέτοια, ευχαρίστως να τη συζητήσουμε. Με αυτή τη ρύθμιση δίνουμε τη δυνατότητα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, να ανασταλεί η δίωξη αυτών που βρίσκονται σήμερα στις διοικήσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών, στις συνεταιριστικές οργανώσεις. Θέλω να τονίσω για πολλοστή φορά, ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα παραγραφής ευθυνών. Η διατύπωση στο άρθρο είναι σαφής: Ο χρόνος της αναστολής της δίωξης, δεν μετράει στο χρόνο της παραγραφής.
Τέλος, οι δύο προτάσεις που διατυπώθηκαν και από την ΠΑΣΕΓΕΣ σε συνέχεια των προτάσεων που άκουσα από εκπροσώπους αρκετών πτερύγων της Επιτροπής κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση:
Πρώτον, στην αναστολή της δίωξης να συμπεριληφθούν και οι πάσης φύσεως διοικητικές κυρώσεις.
Δεύτερον, να υπάρξει με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργού Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, η δυνατότητα επέκτασης του χρόνου της αναστολής για ένα έτος, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις. Η Κυβέρνηση προτίθεται να βελτιώσει το άρθρο λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις παρατηρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)