Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Καθαριότητας καταψήφισε την πρόταση του προέδρου Χρήστου Σπρίτου για καταγγελία της Σύμβασης διαχείρισης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας



Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Καθαριότητας Αλμωπίας προκειμένου να αποφασίσει για την λύση ή όχι της Σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο πού έχει αναλάβει την διαχείριση του ΧΥΤΑ Αλμωπίας.

Ο Πρόεδρος Χρήστος Σπρίτος ενημέρωσε το Σώμα σχετικά και επικαλέστηκε το πόρισμα του Συμπαραστάτη του Δημότη Σταύρου Κλεισούρη ,αλλά και την σχετική έκθεση του νομικού Συμβούλου Στέλιου Αλακιόζογλου , σύμφωνα με τα οποία διαπιστωνότανε παραβιάσεις της σύμβασης από την πλευρά του αναδόχου εργολάβου .
Πρότεινε δε στο συμβούλιο την καταγγελία της σύμβασης.  Η πρόταση  του καταψηφίστηκε από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , Σταύρου Καραμαριά , Τάσου Χρήστου από την παράταξη του Δημάρχου και Γιάννη Κετικίδη , από την παράταξη του Πέτρου Ζέρζη, οι οποίοι επικαλέστηκαν περισσότερη ενημέρωση.Από τη συνεδρίαση απουσίαζε η Αθηνά Δούκα , ενώ παρόν ήταν ο εργολάβος.
Να θυμίσουμε ότι στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα απασχόλησε πολύ ώρα το δημοτικό Συμβούλιο . Σύμφωνα με τον Συμπαραστάτη του Δημότη  ο ανάδοχος εργολάβος έχει παραβιάσει τη Σύμβαση και έπρεπε να κηρυχθεί έκπτωτος . Μάλιστα είχε χαρακτηρίσει τον τρόπο λειτουργίας του ΧΥΤΑ ωρολογιακή βόμβα . Τα σημεία που επισήμανε ο Στ. Κλεισούρης ήταν :
Δεν τηρήθηκε η νομιμότητα εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων διοίκησης του Συνδέσμου Καθαριότητας μέχρι 30-9-2011 όσον αφορά την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου για την καταβολή της δαπάνης των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο ανάδοχος δεν τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις που απορρέουν από τις  19/11/2008 και 2/4/2012  συμβάσεις και δεν κατέβαλε ως όφειλε μέχρι σήμερα τις  δαπάνες  των λογαριασμών της ΔΕΗ σύμφωνα με ρητή συμβατική υποχρέωση του.
Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα από τυχόν διακοπή ηλεκτροδότησης στο Χ.Υ.Τ.Α και τις τυχόν παραλείψεις του αναδόχου που απορρέουν από τις συμβατικές του υποχρεώσεις.
Υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και μόλυνσης του περιβάλλοντος από πιθανή έκρηξη βιοαερίου ,όπως μου ανέφερε ο αρμόδιος υπάλληλος, επειδή  ο ανάδοχος  δεν πραγματοποίησε τις εργασίες αποκατάστασης των σημείων δυσλειτουργίας.
Δημιουργήθηκε έλλειμμα στη διαχείριση του Χ.Υ.Τ.Α από την καταβολή των δαπανών των λογαριασμών  της ΔΕΗ από το 2009 μέχρι και 31-9-2011, ποσού  15.690 ευρώ.
Δεν καταγγέλθηκε η από 2-4-2012 σύμβαση από το Σύνδεσμο Καθαριότητας σε βάρος του αναδόχου για αντισυμβατική συμπεριφορά του αναδόχου.
Για τους παραπάνω λόγους  πρότεινε:

    Να καταγγελθεί με απόφαση του Δ.Σ του Συνδέσμου η από 2-4-2012 σύμβαση λόγω αντισυμβατικής συμπεριφοράς του αναδόχου σε περίπτωση μη καταβολής της δαπάνης των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς και για τυχόν άλλες βεβαιωμένες αντισυμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την ειδική συγγραφή υποχρεώσεων.
    Να  επιδιωχθεί  άμεσα  η με κάθε νόμιμο τρόπο και με ευθύνη του Προέδρου του Συνδέσμου ,είσπραξη όλων των δαπανών που κατέβαλε ο Σύνδεσμος, αναίτια και αντισυμβατικά για λογαριασμούς της ΔΕΗ ,σε βάρος του αναδόχου.
    Να ληφθεί απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου άμεσα, για αναζήτηση ευθυνών κατά παντός υπευθύνου για το έλλειμμα που δημιουργήθηκε στη διαχείριση του Συνδέσμου από την καταβολή του ποσού των λογαριασμών ΔΕΗ ύψους 15.690 ευρώ, σε περίπτωση μη τακτοποίησης από μέρους του αναδόχου της παραπάνω δαπάνης. 

4 σχόλια:

  1. ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΑΣ ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ. ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΛΗ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ.
    Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΑΧΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΗΝΗ.
    Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπιρτα πανε να σε φσνε λσχανο μην μασσς και θσ δικαιωθης. Ο δημαρχος εδωσε εντολη νσ καταψηφισουν την προτσση σου.Με τον συνηγορο του δημοτη ολοι θα πατε φυλακη και τοτε να δουμε που θα ειναι ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος ειναι ο εργολαβος? Ακουγεται οτι του χρωστανε πανω απο 250.000 €

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)