Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η Γενική Συνέλευση των Αστυνομικών Πέλλας








 Τα σοβαρά προβλήματα που μεγαλώνουν καθημερινά , μαζί με αυτά της υπόλοιπης κοινωνίας ,απασχόλησαν μεταξύ άλλων την Ετήσια Γενική  Συνέλευση της ΄Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ν. Πέλλας, τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων  Πέλλας Ανδρέας Σπυρίδης  αναφέρθηκε στη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει. Από τις 430 οργανικές θέσεις έχουν καλυφθεί οι 310. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο , αφού πολλοί αστυνομικοί μετέχουν στις διμοιρίες στις Σκουριές Χαλκιδικής. Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Διοίκησης , στον ένα χρόνο από τις εκλογές , ενώ ζήτησε από τον αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας, Παντελή Κολόμβο που ήταν παρών , να μην βγαίνει κανένα περιπολικό  μόνο με έναν αστυνομικό γιατί εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Ο ταμίας της ΄Ενωσης Σεραφείμ Παπαδόπουλος (διατέλεσε επί σειρά ετών Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας) εκτός από τον οικονομικό απολογισμό, αναφέρθηκε και σε μία σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, ιδιαίτερα δε τώρα που η οικονομική συρρίκνωση είναι μεγάλη .
Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε σε θεσμικά κυρίως ζητήματα και προτάσεις που έχουν γίνει προκειμένου να λειτουργούν εύρυθμα οι υπηρεσίες χωρίς  να υπάρχει οικονομική επιβάρυνση, Αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης τουλάχιστον εβδομαδιαίου προγραμματισμού υπηρεσίας κ.α. Αναφέρθηκε στην σημερινή πραγματικότητα , ενώ τάχθηκε κατά των πρακτικών που θέλουν τον αστυνομικό να καλείται να λύνει προβλήματα , τα οποία οφείλουν άλλοι να τα λύνουν  και να τον φέρουν συνήθως απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία , μέρος της οποίας είναι και ο ίδιος . Τάχθηκε υπέρ των ουσιαστικών και αποτελεσματικών ελέγχων  και όχι των στατιστικών.
Στη συνέλευση παραβρέθηκε και ο Αντιπροέδρος της ΠΟΑΣΥ και πρόεδρος της Λέσχης αστυνομιικών  Θεσσαλονίκης Γιώργος Φεστερίδης. Στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και υγείας  που αφορούν όλους τους αστυνομικούς, που αναγκαστικά έρχονται καθημερινά σε επαφή  με πολύ κόσμο. Το πρόβλημα συναντάται κυρίως στα κρατητήρια , αλλά και  τους λαθρομετανάστες.
Ο Ανθυπαστυνόμος  Βασίλης Πανταζής αναφέρθηκε σε θέματα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά , ενώ απάντησε σε πολλές σχετικές ερωτήσεις. Παρόν ήταν και ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ Χάρης Μπουκουβάλας, ο  γ.γ  της ΠΟΑΣΥ Παναγιώτης Λάζου (από την Πέλλα) ,  ο γγ γραμματέας μέλη της Διοίκησης  της ΄Ενωσης Πέλλας και αρκετοί αστυνομικοί.
 Όπως είναι γνωστό η Διοίκηση της Ενωσης Αστυνοικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας αποτελείατα από τους






 ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                            Ανδρέας ΣΠΥΡΙΔΗΣ
Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ :               Σάββας ΚΟΥΡΟΥΚΤΣΙΔΗΣ
Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:                Καλλίνικος ΟΥΓΚΡΗΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:              Χρήστος ΤΡΟΧΙΔΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ:                                     Σεραφείμ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                       Δημήτρης ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :                 Παναγιώτης ΠΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ
ΜΕΛΟΣ:                                     Θεόφιλος ΤΟΥΜΠΙΔΗΣ
ΜΕΛΟΣ:                                      Ζήσης            ΔΑΓΔΟΥΝΗΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)