Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο Γιάννης Σηφάκης ξανά πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ




  Ο ΕΣΜΥΕ ( Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων) εξέλεξε σε δύο γενικές συνελεύσεις στην Αθήνα και την Αριδαία αντίστοιχα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του.
Μετά την εκλογή του το νέο ΔΣ του Συνδέσμου συγκροτήθηκε ως εξής :



Ιωάννης Σηφάκης, Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Βασιλικός, Αντιπρόεδρος
Μελίτα Χισκάκη, Ταμίας
Ηλίας Κακιόπουλος, Γραμματέας
Βασίλης Χατζόπουλος, μέλος
Λάζαρος Στυλιανίδης, μέλος
Κωνσταντίνος Οικονομίδης, μέλος

Στις συνελεύσεις που προηγήθηκαν των αρχαιρεσιών συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου με προεξάρχοντα τον κίνδυνο κατάρρευσης της ενεργειακής αγοράς και τις προτάσεις του Συνδέσμου ( πρόβλημα που συνδέεται άμεσα με τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές της παραγόμενης ενέργειας ), τα προβλήματα δικτύων, ανάγκη τροποποιήσεων Υπουργικής απόφασης χωροθέτησης των έργων, μελέτες διαχείρισης υδατικών διαμερισμάτων, Ευρωπαϊκή εμπειρία, προβλήματα χρηματοδότησης κλπ.
Αναδείχτηκε η ανάγκη τα Μικρά Υδροηλεκτρικά παράγοντας πράσινη ενέργεια, την φτηνότερη ενέργεια από όλες τις ΑΠΕ, που σταθεροποιούν το δίκτυο, που έχουν την μεγαλύτερη εγχώρια προστιθέμενη αξία από όλες τις ΑΠΕ, που συμβάλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση, υλοποιούνται κυρίως από μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Περιφέρειας και έχουν ανταποδοτικά οφέλη προς τις τοπικές κοινωνίες να μην θίγονται και να βοηθηθούν να αναπτυχθούν.
Ακόμη ζητήθηκε η εφαρμογή του Νόμου 3851/10 που προβλέπει τα χρήματα που κρατούνται από την ΔΕΗ για να κατευθυνθούν στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος των κατοίκων των Τοπικών Διαμερισμάτων που λειτουργούν Μικρά Υδροηλεκτρικά επιτέλους να απελευθερωθούν και να ανακουφίσουν στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες τους κατοίκους των περιοχών εγκατάστασης.
 Στην συνέλευση της Αριδαίας παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν η βουλευτής του Νομού Θεοδώρα Τζάκρη, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης και ο Στέφανος Αργυράκης Ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη Θεόδωρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)