Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Πολυγνωμία για τον διαγωνισμό του έργου ' ΑΠΟΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 9.000.000,00 ΕΥΡΩ'




Τρεις γνώμες για την κατακύρωση του διαγωνισμού που αφορά το αποχετευτικό δίκτυο Αριδαίας προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ.

Η επιτροπή διαγωνισμού εισηγήθηκε ομόφωνα απορριφθούν οι ενστάσεις και το έργο να πάει στον πρώτο μειοδότη. Οι ενστάσεις αφορούσαν κυρίως τυπικά και νομικά ζητήματα, τα οποία ελέγχτηκαν επισταμένα από την νομική υπηρεσία του Δήμου . Η άποψή της ήταν ότι αντίκεινται στη σχετική διαδικασία  και εν μέρει οι ενστάσεις να γίνουν δεκτές . Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ,οι ενδιαφερόμενοι ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους.  Υπήρχαν .όμως , σύμφωνα με πληροφορίες, σημεία τα οποία δεν μπορούσαν να αιτιολογήσουν  .
΄Ετσι η οικονομική επιτροπή δεν ασπάστηκε την εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού, αλλά και μετά τις διευκρινιστικές εξηγήσεις των ενδιαφερόμενων ,υιοθέτησε κατά πλειοψηφία την άποψη της νομικής υπηρεσίας. ΄Ετσι πέντε μέλη(, Γιάννης Ιωαννίδης, Νίκος Παρούτογλου, Αθηνά Δούκα, Τάσος Τσαβδάρης και Νίκος Αποστολίδης) ψήφισαν υπερ της αποδοχής των ενστάσεων . Λευκό ψήφισε ο Δήμαρχος που είναι και πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής και η Μαρτίνα Ζιάκα.
Το θέμα ασφαλώς παρουσιάζει ενδιαφέρον και αναμένεται να απασχολήσει προσεχώς την επικαιρότητα

3 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ. ΟΤΑΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΤΙ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ, ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. ΨΗΦΙΣΕ ΛΕΥΚΟ. ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΝΗΡΕΥΤΕΙ ΠΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΗ ΟΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ) ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ (ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ), ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΟΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ) ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΜΑΚΡΑΝ. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΕΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ Σ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μια που σκαβουν για το αποχετευτικο γιατι δεν κανουν και το αρδευτικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΥΤΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΠΕΛΛΑΣ -
    ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)