Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Νέα παρέμβαση Γ.Καρασμάνη στη Βουλή, για Καθηγητές, Σχολικούς Φύλακες και Αγρότες





       Με νέες παρεμβάσεις για σημαντικά ζητήματα που θίγει το συζητούμενο Πολυνομοσχέδιο, ο Γιώργος Καρασμάνης συμμετέσχε στη 4η Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα, ο Βουλευτής είχε και συνεχείς κατ’ ιδίαν επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς.

          *Για το θέμα των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης και, όταν ο Υπουργός Υγείας Γεωργιάδης, δήλωσε ότι θα απορροφηθούν από το Υπουργείο ως νοσηλευτικό προσωπικό για να καλυφθούν τα υπάρχοντα πολλά κενά – δήλωση την οποία ¨προσυπέγραψε¨ και ο Υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος – ο Βουλευτής απαίτησε, η δέσμευση αυτή να κατοχυρωθεί και νομοθετικά στο Πολυνομοσχέδιο ως βελτιωτική προσθήκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην πολιτική όλα είναι ρευστά και ουδείς γνωρίζει τι ξημερώνει το πρωί».
          * Στην αναφορά του Υπουργείου Παιδείας ότι, καμία ειδικότητα δεν καταργείται και όλες μεταφέρονται στα δημόσια ΙΕΚ, ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε – και αυτό – να κατοχυρωθεί νομοθετικά, όπως επίσης ζήτησε ΚΑΙ οι εργαζόμενοι Καθηγητές να απορροφηθούν από τα ΙΕΚ.
          * Στο ζήτημα των Σχολικών Φυλάκων και, όταν ο Υπουργός αναγνώρισε το σημαντικό έργο που επιτελούν, ο Βουλευτής επισήμανε την αναγκαιότητα να παραμείνουν στις θέσεις τους και, παράλληλα, να τους δοθούν νέα καθήκοντα.
          * Για τον φορολογικό συντελεστή του 13% με τον οποίο – όπως προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο – θα φορολογείται το αγροτικό εισόδημα με τήρηση βιβλίων, ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε να τηρηθεί η προγενέστερη (από προηγούμενο Σ/Ν) δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών, ότι οι αγρότες με μικρό εισόδημα – το οποίο θα προσδιοριστεί μετά από διαβουλεύσεις - θα εξαιρούνται και θα εξακολουθήσουν να φορολογούνται με το ισχύον ειδικό καθεστώς.

          Ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε – και, όπως δήλωσε, αναμένει ότι – ΟΛΑ τα παραπάνω, θα έρθουν στην Ολομέλεια της Βουλής, ως νομοθετικές προσθήκες βελτίωσης του συζητούμενου Πολυνομοσχεδίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)