Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Επιστολή της Θ. Τζάκρη προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ



 

για καταβολή των επιδοτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης στους πληγέντες από τις θεομηνίες παραγωγούς της Π. Ε. Πέλλας νωρίτερα από την καθορισμένη περίοδο



Η βουλευτής Πέλλας του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάκρη απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρ. Αποστολάκο κοινοποιούμενη και προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και προς τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αλ. Οφίδη με την οποία ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα προκαταβολής των επιδοτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που έχουν πληγεί εφέτος από θεομηνίες και ειδικότερα από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις νωρίτερα από την προκαθορισμένη περίοδο, ήτοι νωρίτερα από το τέλος Οκτωβρίου, περίοδος κατά την οποία καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια το 50% των ενισχύσεων στους αγρότες, ακόμη και εντός του Αυγούστου, αφού προηγουμένως πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα η επεξεργασία των δηλώσεων που έχουν υποβάλει οι παραγωγοί στο ΟΣΔΕ, ώστε να βοηθηθούν στην δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκονται και να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις δαπάνες διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους.

----------
Το πλήρες κείμενο της επιστολής της κ. Τζάκρη έχει ως εξής:

    «Κύριε Πρόεδρε,

    Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας έχει σχεδόν στο σύνολό της πληγεί εφέτος επανειλημμένως από θεομηνίες και πιο συγκεκριμένα από σφοδρές χαλαζοπτώσεις  που έχουν καταστρέψει σε κάποιες περιοχές ακόμη και ολοσχερώς τις οπωροφόρες καλλιέργειες (ροδάκινα, κεράσια, μήλα, αχλάδια, ακτινίδια κλπ) που κανονικά θα συγκομίζονταν αυτή την περίοδο, αφήνοντας τους παραγωγούς, που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση,  στην κυριολεξία χωρίς κανένα εισόδημα, έχοντας μάλιστα  εκπονήσει τις αναγκαίες καλλιεργητικές εργασίες και έχοντας υποβληθεί στο σύνολο των  δαπανών.
    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να τελεί υπό οικονομική δυσχέρεια και να βρίσκεται σε αδυναμία αντιμετώπισης ακόμη και των στοιχειωδών αναγκών επιβίωσής του. Πολλώ δε μάλλον που οι αγρότες θα πρέπει να συνεχίσουν τις καλλιεργητικές εργασίες και έχουν ανάγκη κεφαλαίων κίνησης. Για τον λόγο αυτό σας παρακαλώ να εξετάσετε την δυνατότητα προκαταβολής εντός του Αυγούστου στους παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που έχουν πληγεί από θεομηνίες των επιδοτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης, νωρίτερα από την προκαθορισμένη περίοδο, ήτοι νωρίτερα από το τέλος Οκτωβρίου, περίοδος κατά την οποία καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια το 50% των ενισχύσεων στους αγρότες,  αφού προηγουμένως προβείτε στην επεξεργασία των δηλώσεων που έχουν υποβάλει στο ΟΣΔΕ κατά προτεραιότητα, ώστε να βοηθηθούν στην δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκονται, να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις δαπάνες διαβίωσης των ιδίων και των οικογενειών τους και να αποκτήσουν την αναγκαία ρευστότητα προκειμένου να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα αγροτεμάχιά τους.

Με τιμή
   Θεοδώρα Τζάκρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)