Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Συνεδρίαση Λουτρά Αγίας Παρασκευής του δήμου Κασανδρείας




Τις περαιτέρω δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου των λουτρών της Αγίας Παρασκευής του δήμου Κασανδρείας Χαλκιδικής εξέτασε το Διοικητικό Συμβούλιου του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας κατά την τακτική του συνεδρίαση, η οποία αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στην λουτρόπολη της Αγίας Παρασκευής.

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Πανελληνίου Συλλόγου ενημερώθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η λουτρόπολη από τον πρόεδρο της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κασανδρείας Ρήγας Οικονόμου και τον πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος της Αγίας Παρασκευής Λέανδρο Βαλάντη ,από πλευράς ΕΟΤ Θεσσαλονίκης  ο Σάββας Λασκαρίδης  ένας από τους πιο έμπυρους στα θέματα Ιαματικού Τουρισμού.
Ο πρόεδρος και τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου ζήτησαν διευκρινήσεις για την πορεία υλοποίησης της επενδύσεις της λουτρόπολής, το σχεδιασμό για την ανάπτυξη της, επισήμαναν τις ελλείψεις της λουτρόπολης και εξέφρασαν τη διάθεση τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της.
Άκουσαν, επίσης με ευχαρίστηση την αλλαγή της στάσης των επιχειρηματιών της περιοχής απέναντι στη λουτρόπολη και την μεγάλη αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται τη λουτρόπολη.
Δυσάρεστη είδηση ήταν η επιβεβαίωση και από τον πρόεδρο της λουτρόπολης ότι λόγω της περικοπής του επιδόματος λουτροθεραπείας από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχουν μειωθεί σημαντικά οι επισκέψεις από ηλικιωμένους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου συζήτησε, ακόμη το ζήτημα της ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Θεσσαλονίκης, του απολογισμού της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης και του ζητήματος των λουτρών Θέρμης,  και υιοθέτησε ομόφωνα ψήφισμα καταδίκης της Τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.


                                       Ψήφισμα για Κυπριακή Τραγωδία

39 χρόνια μετά την πτώση της χούντας το 40% του κυπριακού εδάφους παραμένει υπό κατοχή από τις Τουρκικές δυνάμεις

Έχουν περάσει 39 χρόνια από τη μαύρη επέτειο της 20ής Ιουλίου του 1974, όταν τα Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κύπρο σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή. Τέσσερις δεκαετίες μετά τον Αττίλα η Τουρκία συνεχίζει να καταπατά το 40% του νησιού.
Σήμερα μετά από 39 χρόνια το θέμα των αγνοούμενων, παραμένει να είναι ένα μεγάλο ανθρώπινο δράμα για το οποίο η Τουρκία συνεχίζει να σιωπά.
Στην Ελλάδα, αλλά στην Κύπρο τα κόμματα ασχολούνται περισσότερο με τα οικονομικά και όχι με τα Εθνικά μας θέματα, παρότι το εθνικό θέμα της Κύπρου εδώ και 60 χρόνια ταλανίζει την εξωτερική πολιτική και των δύο χωρών.
Η Λευκωσία είναι η μόνη πρωτεύουσα του κόσμου που είναι χωρισμένη στα δυο και ένα κομμάτι αυτής της πόλης παραμένει φάντασμα μέσα στα ερείπια της δικής της μαύρη Ιστορίας.

Σήμερα 3.8.2013 ημέρα σημαδιακή για την Κύπρο μας, το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας που συνεδριάζει στην Λουτρόπολη της Αγίας Παρασκευές Χαλκιδικής με την παρουσία και εκπροσώπων  του Δήμου Χαλκιδικής ζητούμε και απαιτούμε:
1ον Από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, την  Ε.Ε. και όλους τους λαούς του κόσμου να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν την άμεση απόσυρση των Τουρκικών στρατιωτικών δυναμένων από το 40% του Κυπριακού εδάφους.
Ζητούμε με το παρών ψήφισμα, η Κύπρος όπως όλες οι χώρες του κόσμου να είναι ένα κράτος ενωμένο, δημοκρατικά δομημένο, όπου όλοι οι κάτοικοι του Ελληνο-Κύπριοι  και Τουρκοκύπριοι να μπορούν να ζουν ελεύθεροι και ανεξάρτητοι.
Ζητούμε, επίσης, να μπορούν να εκλέξουν τη δική τους Κυβέρνηση και όχι όπως σήμερα να ζούνε κάτω από τα άρματα των τουρκικών στρατιωτικών δυναμένων.
Καλούμε την Ελληνική και την Κυπριακή Κυβέρνηση να ασχοληθούν περισσότερο με το θέμα και να απαιτήσουν από τη διεθνή Κοινότητα την άμεση λύση του προβλήματος. 

Το παραπάνω ψήφισμα το υπογράφουν:
Για το Σύλλογο: ο Πρόεδρος, Ανέστης Αναστασιάδης, οι Αντιπρόεδροι, Νώντας Όχουνος και Χρήστος Σιδηρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας, Αχιλλέας Μεταλούλης,  ο Ειδικός Γραμματέας, Γεράσιμος Κιφοκέρης, το Μέλος του Δ.Σ. Γεώργιος Πλαγάκος, το μέλεος της Επιτροπής Πολιτισμού και Τουρισμού, Αργύρης Καραπαναγιώτης και
Από τον δήμο, ο δημοτικός σύμβουλός και πρόεδρος της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κασανδρείας Ρήγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)