Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΑΕΡΩΠΟΣ 27-37





«ΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΙΝΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ»

Σημαντική νίκη ψυχολογίας επί του Αρχελάου στην Κατερίνη με 37-27, κατέκτησε ο Αερωπός στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών. Η ομάδα του Γιάννη Πιλαλίδη μετέτρεψε το παιχνίδι σε ένα υγιεινό περίπατο, παρουσιάζοντας μια πολλή καλή αγωνιστική εικόνα,  και μπαίνοντας αποφασισμένη  από την έναρξη του αγώνα για την νίκη, επέβαλε τον ρυθμό της και την αγωνιστική κυριαρχία της, χωρίς να αφήσει ούτε ένα περιθώριο αμφισβήτησης της πασιφανούς ανωτερότητας της από τους γηπεδούχους. Η επιστροφή στις νίκες για την ομάδα των καταρρακτών μετά τις 2 ήττες από την ΑΕΚ και τον Φοίβο Συκεών, αποτελεί μια τονωτική ένεση για την δύσκολη συνέχεια του μαραθωνίου της Α1. Στον αντίποδα ο ιστορικός Αρχέλαος επιβεβαίωσε με την αγωνιστική του παρουσία ότι δεν προετοιμάσθηκε ανάλογα για τις υψηλές απαιτήσεις της Α1, και έδειξε ανέτοιμος να προσαρμοσθεί μέχρι τώρα στις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες του πρώτου τη τάξει πρωταθλήματος. Οι απουσίες των Σαμλίδη,Ασαρίδη, Σαϊδέ, δεν αποτελούν ελαφρυντικό για τις σοβαρές αδυναμίες που παρουσιάζει, και για να μπορέσει να παραμείνει ζωντανός στον στόχο της παραμονής, χρειάζεται εμφανώς να βελτιώσει την εικόνα του  για την δύσκολη συνέχεια.
Η ΕΚΒΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Η απόλυτη επικράτηση των Εδεσσαίων σε όλη την διάρκεια του αγώνα βασίσθηκε στο αποφασιστικό και δυνατό  ξεκίνημα  με την πλήρη λειτουργία στο αμυντικό αλλά και επιθετικό κομμάτι, και την υποδειγματική εκδήλωση των αιφνιδιασμών, στοιχείο που αποσυντόνισε πλήρως την αμυντική λειτουργία του Αρχέλαου , που ήταν αδύνατο να παρακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό, την έκταση και διαφορά του σκορ που έχτισαν από νωρίς οι φιλοξενούμενοι. Έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Παναγιώτη Τζουβάρα, Παντελή Αρβανιτίδη που σημείωσαν 8 γκολ,  και παράλληλα τον αρχηγό  Γιάννη Μούσιο με 7 γκολ, και το θωρηκτό της επιθετικής γραμμής Σωτήρη Ιάσμου με 5 γκολ, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον Αρχέλαο, ενώ στα αξιοσημείωτα καταγράφεται και η σταθερή παρουσία στα γκολπόστ του έμπειρου τερματοφύλακα Σάκη Μπακιρτζή. Γενικά η απόδοση των παικτών που αγωνίσθηκαν κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα, ενώ ο κόουτς του Αερωπού Γιάννης Πιλαλίδης έδωσε την ευκαιρία και τον χρόνο συμμετοχής στους Λευτέρη Μαυρόπουλο, Σάκη Αθανασίου εξάγοντας θετικά συμπεράσματα από την παρουσία τους , όπως επίσης και από τους άλλους φέρελπις παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στην επανάληψη. Χαρακτηριστικό της κυριαρχίας του Αερωπού ήταν ότι από το 14’κλείδωσε διαφορά 7 γκολ με το σκορ 5-12, στο 22’ 8-18, ενώ στο 36’30’’ έφθασε την διαφορά στα 15 γκολ (13-28). Αναλυτικά η έκβαση και ροή του αγώνα με τα πεντάλεπτα:1-3,3-7,5-12,,8-16,9-20,12—25(ημχ),13-27,15-30,18-32,21-34,23-36,27-37(ΤΕΛΙΚΟ).
ΑΡΧΕΛΑΟΣ(ΓιώργοςΚαραδήμος):Κοσμίδης,Καραγιάμπας,Τριανταφύλλου3,Βουτσάς4,Χρυσός7,Μεϊτανίδης5,Ξεφτέρης1,Ράντος2,Ξώνης,Μελικιάν,Ασαρίδης,ΠαπαδόπουλοςΑν,Δράντσιος,ΠαπαδόπουλοςΑ.1,Ραγκέλοβιτς2,Εγγλέζος2.
ΑΕΡΩΠΟΣ (ΓιάννηςΠιλαλίδης):Κοτανίδης,Τζουβάρας8,Γιόσμου5,Πετρίδης,Κράλλης3,Κυριακού4,Αθανασίου,Βαφείδης,Μουτούδης,Μπακιρτζής,Τσάπας2,ΜαυρόπουλοςΛ,Αρβανιτίδης Π8,ΑρβανιτίδηςΤ,Μούσιος7,Ροδοβίτης
Διαιτητές:Κατσίκης-Μιχαηλίδης,Πέναλτυ:1/2-7/10,Δίλεπτα:2-2
ΝΙΚΟΣ ΦΙΣΤΑΣ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΕΡΩΠΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΛΑΛΙΔΗ
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους αθλητές μου για την νίκη. Μετά από μια δύσκολη ψυχολογικά για εμάς ήττα που γνωρίσαμε στην έδρα μας από τον Φοίβο την προηγούμενη αγωνιστική, ανταποκριθήκαμε  με επάρκεια στις απαιτήσεις και περιστάσεις του αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό η ομάδα να μπορέσει να διαχειρίζεται την κατάσταση της νίκης, και παράλληλα όταν είναι μπροστά στο σκορ, όπως στο παιγνίδι με τον Αρχέλαο. Παρά την διαφορά του σκορ και την ευρεία νίκη μας, δεν είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας στο Β’ ημίχρονο, με την επιπολαιότητα που δείξαμε. .Αναμφίβολα το να αποκτά η ομάδα σημαντικό προβάδισμα στο σκορ με πολλά γκολ, δίνει μια άνεση στους παίκτες σε ότι αφορά τις καταστάσεις του παιγνιδιού, αλλά φοβάμαι αν αντιμετωπίσουμε με τον ίδιο τρόπο, ανάλογες περιστάσεις σε άλλα ματς του πρωταθλήματος, τότε θα έχουμε πρόβλημα για την συνέχεια. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι παίκτες μου ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος, και αν δεν δείξουμε σοβαρότητα και συνέπεια σε όλα τα παιγνίδια ,και σε όλη την διάρκεια της περιόδου, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες και αντιξοότητες που έχει αυτό. Εγώ έχω απαιτήσεις από την ομάδα, και σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει δείξει, μπορεί να παίζει καλό χάντμπολ, αλλά το βασικό και το ζητούμενο είναι να βγάζει διάρκεια και στα 60’, είναι δύσκολο αυτό αλλά θα το προσπαθήσουμε.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)