Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ : «Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»



Το μήνυμα ότι «ο Μακεδονικός αγώνας δεν ήταν υπόθεση μόνο των Μακεδόνων, αλλά ολόκληρου του Ελληνισμού» έστειλε χθες (Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013) ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης,
κ. Θεόδωρος Καράογλου, από τα Γιαννιτσά όπου παρακολούθησε τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης στον Α’  Βαλκανικό Πόλεμο.
«Από εδώ ξεκίνησαν όλα. Η μάχη των Γιαννιτσών άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μετά από 5 αιώνες σκλαβιάς  και καθόρισε την τύχη ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας» δήλωσε μετά το τέλος της παρέλασης ο ΥΜΑΘ, προσθέτοντας πως «με τις ελληνικές σημαίες ψηλά, στέλνουμε από εδώ που σάλπισε η νίκη, μήνυμα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας. Τιμούμε τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν πριν από 101 χρόνια, για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι».
Με δεδομένο ότι η 20η Οκτωβρίου ήταν ημέρα τιμής και μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, ο κ. Καράογλου τον χαρακτήρισε «προάγγελο των Βαλκανικών Πολέμων» και «σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των εξεγέρσεων για την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας. Ήρωες όπως ο Παύλος Μελάς, ο Καπετάν Άγρας, ο Αντώνης Μίγκας και πολλοί άλλοι, έδωσαν και τη ζωή τους για να διαφυλάξουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Γιατί ο Μακεδονικός Αγώνας δεν ήταν υπόθεση μόνο των Μακεδόνων, αλλά ολόκληρου του Ελληνισμού» κατέληξε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)