Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

«Προχωρούν οι αλλαγές στον Εκλογικό Νόμο»







Επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τις αλλαγές στις Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές του προσεχούς Μαΐου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας,  στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

«Αλλάζουμε το νόμο για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να μπορούν οι πολίτες να επιλέγουν τους πιο ικανούς και τους πιο άξιους, χωρίς περιορισμούς.

Για να μπορεί ο δημότης να επιλέγει τους καταξιωμένους σε κάθε τοπική κοινωνία, ακόμη και εάν αυτοί προέρχονται από διαφορετικούς συνδυασμούς.

Για να σταματήσει η ποδηγέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για να βάλουμε στην πρώτη γραμμή τους καλύτερους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Σχετικά με την αναστολή της χρηματοδότησης Κομμάτων, των οποίων η ηγεσία ή αριθμός στελεχών τους κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε:

«Αναστέλλουμε τη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, όταν η ηγεσία ή ένας κρίσιμος αριθμός στελεχών τους κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ή τρομοκρατική δραστηριότητα.

Δεν είναι δυνατό το κράτος και ο φορολογούμενος πολίτης να χρηματοδοτεί εγκληματικές οργανώσεις, που κρύβονται κάτω από το μανδύα πολιτικού κόμματος.

Η σχετική τροπολογία έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και από την ερχόμενη εβδομάδα θα αποτελεί νόμο του κράτους».

Επίσης, ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε και στη γενικότερη χρηματοδότηση των Kομμάτων λέγοντας, χαρακτηριστικά:

«Βελτιώνουμε και αυστηροποιούμε, όπως είπε και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς, το νομοθετικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Καμία σκιά σε ό, τι έχει να κάνει με το πολιτικό χρήμα. Οι πολίτες, που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση, απαιτούν πλήρη διαφάνεια και δεν ανέχονται καμία ειδική ή προνομιακή μεταχείριση των κομμάτων.

Την ώρα που ο κόσμος υφίσταται βαρειές θυσίες, τα κόμματα και οι πολιτικοί δεν αποτελούμε εξαίρεση.

Διαφάνεια λοιπόν στα οικονομικά κομμάτων και πολιτικών». 

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε, τόσο στην ψήφο των ομογενών, όσο και το νέο Κώδικα Μετανάστευσης, λέγοντας, αντίστοιχα:

«Προωθούμε νομοθετική πρωτοβουλία, όπως ακούσατε από τον Πρωθυπουργό, για την ψήφο των ομογενών.

Η Νέα Δημοκρατία είχε ξαναφέρει ως κυβέρνηση το θέμα αυτό στη Βουλή, αλλά δεν βρήκε τη συναίνεση άλλων κομμάτων. Τώρα μπορούμε να πούμε πως δεν πάει άλλο.

Η ενίσχυση των δεσμών της πατρίδας μας με τους απόδημους Έλληνες είναι επιβεβλημένη.

Η ψήφος των ομογενών αποτελεί για εμάς εθνική υποχρέωση».

«Ετοιμάζουμε το Νέο Κώδικα Μετανάστευσης, που λύνει, μεταξύ άλλων, προβλήματα που αντιμετώπιζαν μετανάστες δεύτερης γενιάς, δηλαδή τα παιδιά που έχουν γεννηθεί, έχουν μεγαλώσει και έχουν πάει σχολείο στην Ελλάδα» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Μιχελάκης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)