Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Εκτός ομάδας Τζιτζικώστα ο Διονύσης Ψωμιάδης




Καρφιά κατά της διοίκησης Τζιτζικώσα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον Διονύση Ψωμιάδη, ο οποίος ανακοινώνει με επιστολή του το τέλος της πολιτικής του καριέρας




Εκτός της ομάδας της συμπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε ουσιαστικά τον εαυτό του ο Διονύσης Ψωμιάδης, με επιστολή που έστειλε σήμερα στους περιφερειακούς συμβούλους της διοίκησης της Περιφέρειας και η οποία κοινοποιήθηκε στο σύνολο των περιφερειακών συμβούλων Κεντρικής Μακεδονίας. Στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης ρίχνει καρφιά για τη διοίκηση Τζιτζικώστα, ενώ καταφέρεται με σκληρή γλώσσα ενάντια σε περιφερειακούς συμβούλους της ομάδας μιλώντας για «έλλειμμα ειλικρίνιας» και «περίσσεια υποκρισίας».

Με την κίνησή του αυτή (στην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου από τότε που ετέθη σε αργία ως ένας εκ των κατηγορουμένων στη δίκη του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου), ο κ. Ψωμιάδης επιβεβαιώνει ότι κάπου εδώ η πολιτική καριέρα του τελειώνει, αλλά και το γεγονός ότι ήταν ξένο σώμα στην παράταξη που ίδρυσε ο αδελφός του Παναγιώτης.

Εξάλλου, από τότε που τις τύχες της παράταξης της συμπολίτευσης ανέλαβε ο Απόστολος Τζιτζικώστας (έπειτα από ψηφοφορία της περιφερειακής ομάδας που τον επέλεξε απέναντι στον κ. Διονύση Ψωμιάδη), ήταν εμφανές ότι διαφοροποιήθηκε εντελώς η φιλοσοφία της διοίκησης. Πολλοί από τους περιφερειακούς συμβούλους που υποστήριξαν τη «συνέχεια Ψωμιάδη» περιθωριοποιήθηκαν, καθώς δεν ήταν στις πρώτες επιλογές της νέας ηγεσίας Τζιτζικώστα, δεν αξιοποιήθηκαν, ενώ ο περιφερειάρχης έχει κάνει γνωστές τις επιλογές του σε πρόσωπα και φιλοσοφία με την οποία θα πορευτεί τόσο στη συνέχεια της διοίκησης της Περιφέρειας, όσο και στο ψηφοδέλτιο της επόμενης άνοιξης.

Η πρωτοβουλία του κ. Ψωμιάδη μάλλον αποτελεί «βούτυρο στο ψωμί» του κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος σταδιακά απαλλάσσεται από «βαρίδια του παρελθόντος», με το οποίο φαίνεται ότι δε θέλει να έχει σχέση. Η φράση του περιφερειάρχη ότι «δε θα ανεχτεί σκιές» είναι χαρακτηριστική.

Η επιστολή

Ο κ. Διονύσης Ψωμιάδης χαρακτηρίζει την ποινή της αργίας που του επέβαλε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος, «όχι αυτόβουλη ενέργεια, αλλά προβλεπόμενη υπηρεσιακή ‘υποχρέωση’».

«Πολύ πριν μου επιβληθεί η ποινή ήδη από την 1η Ιανουαρίου του 2013, είχα λάβει την απόφαση αποχώρησής μου από τα ‘κοινά’ της Περιφέρειας και , ουσιαστικά, είχα θέσει τον εαυτό μου σε καθεστώς οιωνεί παραίτησης. Ήταν τότε που η διαδικασία ανακήρυξης του Περιφερειάρχη στο εσωτερικό της παράταξής μας, μετά την επιβολή ποινής στον αδελφό μου Παναγιώτη, ανέδειξε το ‘έλλειμμα ειλικρίνιας’ και την ‘περίσσεια υποκρισίας’ συναδέλφων της πλειοψηφίας, οι οποίοι δεν μπόρεσαν ή δεν θέλησαν να αντισταθούν στις έξωθεν και μακρόθεν απαράδεκτες παρεμβάσεις και πιέσεις, με τις οποίες άλλα ‘κέντρα αποφάσεων’ επιχείρησαν (και κατάφεραν) να χειραγωγήσουν τις διαδικασίες και να ερεθίσουν ανακλαστικά επιτηδευμένης κολακείας και θεσιλαγνείας», επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Ψωμιάδης, αφήνοντας αιχμές και εναντίον του κ. Τζιτζικώστα.

Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρει ότι έχει λάβει από καιρό την οριστική απόφαση να διακόψει την ενασχόλησή του «με την αποκαλούμενη ‘πολιτική’» και να συνεχίσει την προσφορά του στον τοπικό ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Παράλληλα τονίζει ότι εκτός των πολύ καλών αναμνήσεων… «θα μου μείνει η πικρή γεύση από τη μικρόψυχη συμπεριφορά κάποιων, εντός και εκτός των τειχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των οποίων η επιλεκτική ευαισθησία υποκρύπτει καιροσκοπισμό και ιδιοτέλεια, αφού επιδεικνύεται κατά περίσταση και ‘αξιοποιείται’ για ίδιον όφελος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)