Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη αντιπροσωπίας του Δήμου Novaci στον Δήμο Αλμωπίας



   






Τη Πέμπτη 24 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Novaci της F.Y.R.O.M., με επικεφαλής το Δήμαρχο Lazar Kotevski. (αριστερά)  Σκοπός της επίσκεψης ήταν η πορεία της συνεργασίας στα πλαίσια εφαρμογής της πράξης «Lhi-Lna» , η οποία είχε υποβληθεί από κοινού στην 2η πρόσκληση του διασυνοριακού προγράμματος συνεργασίας “Ελλάδα-F.Y.R.O.M 2007-2013”.

Η εν λόγω πράξη επιλέχθηκε για υλοποίηση από την αρμόδια επιτροπή ανάμεσα από περίπου 200 υποβληθείσες προτάσεις. Ο προϋπολογισμός που αντιστοιχεί στο Δήμο Αλμωπίας ανέρχεται στις 270.000,00 ευρώ, χωρίς καμία επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου. Η πράξη αφορά κυρίως σε δράσεις τουριστικής προβολής, μέσω της ανάλυσης των σημαντικότερων τόπων τουριστικού ενδιαφέροντος και της παρουσίασής τους ως τόπους εναλλακτικού τουρισμού με νέα μέσα και σε ένα ευρύ κοινό. Σκοπός της πράξης είναι η αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της Αλμωπίας καθώς και η διαφύλαξη των τόπων τουριστικής σημασίας μέσω της τεκμηρίωσης και της προβολής της αξίας τους. Δράσεις που θα κινούνται σε αυτόν τον άξονα θα υλοποιούνται παράλληλα στους δυο Δήμους, με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. ΟΔήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Πασόης , υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία και αναφέρθηκε γενικά στην πορεία του προγράμματος.

Ο  Δήμαρχος Novaci Lazar Kotevski,  ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή. Αναφέρθηκε στις δράσεις του προγράμματος και τα οφέλη που προκύπτουν για τις δύο πλευρές . Στόχος δικός τους είναι η ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού , κυρίως του θρησκευτικού , καθώς στην περιοχή υπάρχουν περίπου 50 εκκλησίες και 30 μοναστήρια. Επί πλέον το 2014 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη του ά παγκοσμίου πολέμου, αναμένονται πολλοί εκδρομείς οι οποίοι πρόκειται να επισκεφθούν τα διάφορα μνημεία που υπάρχουν στη περιοχή.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος του Novaci ξεναγήθηκε στην Αριδαία που είχε και την λαϊκή της..  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)