Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ 
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


«ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΠΡΙΝ 11 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ. ΖΗΤΩ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ»Ενημέρωση για τη τύχη της μήνυσης που κατέθεσε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εναντίον των επικεφαλής της Τρόικας, ώστε να αποσταλεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ζητά με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Στις 15 Ιανουαρίου 2013 ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και του είχε παραδώσει φάκελο με τη μήνυση του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον των επικεφαλής της Τρόικας.

Η παράδοση (η οποία πήρε και αριθμό Πρωτοκόλλου 174/15.01.2013) έγινε στον κ. Ρουπακιώτη, προκειμένου να μεριμνήσει εκείνος, βάσει των προβλεπομένων διαδικασιών, η μήνυση του Τέρενς Κουίκ να προωθηθεί στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η μήνυση είχε συνταχθεί από τον Επιστημονικό Σύμβουλο του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΛ Δικηγόρο Ευάγγελο Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι και Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Β’ Αθήνας.

Αν και έχουν περάσει σχεδόν έντεκα μήνες, ο Τέρενς Κουίκ δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για την τύχη της μήνυσης που κατέθεσε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Ποια είναι η τύχη της μήνυσης που κατέθεσα στο Υπουργείο σας; Για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η σιωπή των έντεκα μηνών; Που έχει κολλήσει ο φάκελος και γιατί;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να προωθηθεί άμεσα προκειμένου να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΘΕΜΑ: ΜΗΝΥΤΉΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στις 15 Ιανουαρίου 2013 είχα επισκεφθεί τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και του είχα παραδώσει φάκελο με τη μήνυσή μου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης εναντίον των επικεφαλής της Τρόικας.

Η παράδοση (η οποία πήρε και αριθμό Πρωτοκόλλου 174/15.01.2013) έγινε  στον προκάτοχό σας προκειμένου να μεριμνήσει εκείνος, βάσει των προβλεπομένων διαδικασιών, ώστε να σταλεί η μήνυσή μου στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σημειώνω ότι έχω καταθέσει και αντίγραφο της μήνυσης και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με αριθμό γενικού πρωτοκόλλου 375/17.01.2013

Η μήνυση έχει συνταχθεί από τον Επιστημονικό μου Σύμβουλο Δικηγόρο Ευάγγελο Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι και Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Β’ Αθήνας.

Αν και έχουν περάσει σχεδόν έντεκα μήνες δεν έχω καμία ενημέρωση για την τύχη της μήνυσης που κατέθεσα στο Υπουργείο σας.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1.Ποια είναι η τύχη της μήνυσης που κατέθεσα στο Υπουργείο σας;

2.Για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η σιωπή των έντεκα μηνών;

3.Εάν δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, ο φάκελος που κατέθεσα στο Υπουργείο σας που βρίσκεται, που έχει κολλήσει και γιατί;

4.Σκοπεύετε, εάν δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, με τη δική σας μέριμνα να τηρηθούν τα νόμιμα που ζητώ;


Ο Ερωτών Βουλευτής

Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21