Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Την παραίτηση συμβούλων του ζήτησε ο Δήμαρχος έδεσσας Δημήτρης Γιάννου
















Ούτε και την Δευτέρα  ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Έδεσσας. Κατά ψήφισε η αντιπολίτευση και τρεις σύμβουλοι της πλειοψηφίας , Γιώργος Ρουμελιώτης, Πέτρος Πριβαρτιτσάνης και Δημήτρης Φαρμούζης.
Έτσι δεν πέρασε με ψήφους 14-13. Αν και ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου δέχτηκε να αποσύρει το σημείο που αφορούσε την καθαριότητα , λόγο τον οποίο είχαν επικαλεστεί οι διαφωνούντες στη προηγούμενη συνεδρίαση  και τον καταψήφισαν, δεν άλλαξαν άποψη ούτε στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Μετά από αυτό ο Δήμαρχος με την παρακάτω επιστολή που τους έστειλε ζητά την παραίτησή τους από το Δημοτικό Συμβούλιο:





ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
   ΕΔΕΣΣΑ – ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑ

Έδεσσα, 25-11-2013

Προς: (α) Δημήτρη Φαρμούζη
(β) Πέτρο Πριβαρτιτσάνη
(γ) Γιώργο Ρουμελιώτη

Κύριοι,
η αρνητική σας στάση στο κορυφαίο γεγονός της διαχείρισης του Δήμου Έδεσσας και η καταψήφιση του προϋπολογισμού χωρίς αιτιολόγηση, αποτελεί πράξη εχθρική και ανέντιμη απέναντι στην παράταξη με την οποία έχετε εκλεγεί! Η πράξη αυτή αποκτά ακόμη χειρότερα χαρακτηριστικά αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι έχουμε διαχειριστεί με υποδειγματικό τρόπο τα οικονομικά του Δήμου. Το γεγονός αυτό σας θέτει αυτομάτως εκτός της παράταξης, αν και ο κ. Δημήτρης Φαρμούζης έχει δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή του.
Βεβαίως, η εκλογή όλων μας – Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων των Τοπικών Κοινοτήτων – είναι αποτέλεσμα της συλλογικής κοινωνικής παρουσίας και πολιτικής δουλειάς του συνόλου των μελών της παράταξης. Υπό την έννοια αυτή όλοι όσοι συμμετέχουμε στα κοινά από τη μία μεριά έχουμε λάβει την ψήφο των πολιτών, αλλά από την άλλη οι ψήφοι που έχουμε λάβει ανήκουν κυρίως στη συλλογική οντότητα και δευτερευόντως στα πρόσωπα.
Μετά την σημερινή ψηφοφορία και τη στάση που τηρήσατε, καθώς στόχος δεν ήταν η καταψήφιση του προϋπολογισμού αλλά να πληγεί η δημοτική παράταξη με την οποία έχετε εκλεγεί, εκτός από την αποπομπή σας από τη δημοτική παράταξη, πλέον δεν έχετε δικαίωμα να διατηρείτε την έδρα του Δημοτικού Συμβούλου. Για το λόγο αυτό ζητώ τις παραιτήσεις σας από τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων, πράξη στην οποία πιστεύω ότι πρέπει να προβείτε άμεσα, είτε θεωρείτε τους εαυτούς σας μέλη, είτε όχι της δημοτικής μας παράταξης.



Δημήτρης Γιάννου


Επικεφαλής της Παράταξης
Δήμαρχος Έδεσσας

Να θυμίσουμε ότι στη προηγούμενη συνεδρίαση της Δευτέρας 18-11-2013 ο προϋπολογισμός καταψηφίσθηκε με 12 ψήφους κατά και 11 υπέρ, την προηγούμενη Δευτέρα από τους Δημοτικούς  συμβούλους του δημάρχου,Π. Πριβαρτσιτσάνη, Γ,Ρουμελιώτη ,Χ.Τσιβόγλου ,. και τον , ανεξάρτητο Δ. Φαρμούζη.
Οι αντιδράσεις με αποτέλεσμα την καταψήφιση του προϋπολογισμού προήλθαν από την πρόβλεψη 300.000 ευρώ για την αποκομιδή σκουπιδιών από ιδιώτες, χωρίς αυτό να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)