Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Κωλυσιεργία με τον Υδροηλεκτρικό σταθμό των Λουτρών Πόζαρ;




Εκτός λειτουργίας εξακολουθεί να παραμένει ο υδροηλεκτρικός σταθμός στα Λουτρά Πόζαρ. Ενώ τα πάντα είναι σχεδόν έτοιμα για να λειτουργήσει , κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμα .
Το κόστος που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί δεν είναι μεγάλο . Εκτιμάται ότι μπορεί να γίνει απόσβεση μέσα σε δύο-τρία χρόνια το πολύ. Εύκολα συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς  τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η περιοχή . Εκτός από την εξυπηρέτηση των δικών της αναγκών ,είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει περίσσευμα το οποίο θα πουλά στην ΔΕΗ.
Να σημειωθεί ότι τα Λουτρά Πόζαρ την περίοδο που τα είχε ιδιώτης ηλεκτροδοτούνταν από τον συγκεκριμένο υδροηλεκτρικό σταθμό. Η ηλεκτροδότηση από την ΔΕΗ έγινε όταν η επιχείρηση περιήλθε στα χέρια της τότε κοινότητας Λουτρακίου πριν τριάντα περίπου χρόνια, όταν ο ιδιώτης πήρε την γεννήτρια του συγκεκριμένου σταθμού. Υπάρχουν πάντως πληροφορίες για σκόπιμη κωλυσιεργία.
Μάλιστα εκφράζονται φόβοι ότι η άδεια για το συγκεκριμένο έργο  μπορεί να χαθεί εάν δεν τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2016.
Ασφαλώς μια απάντηση ,για το τι ακριβώς συμβαίνει, από την Διοίκηση της Επιχείρησης θα είναι διευκρινιστική και θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.  .

2 σχόλια:

  1. Χαρακτηριστικότατο δείγμα της ουσιαστικής ανυπαρξίας σοβαρής Δημοτικής διαχείρισης εδώ και αρκετές τετραετίες. Δεν έχει άραγε κανένας ευθύνη που δεν λειτουργεί το Μικρό Υδροηλεκτρικό των Λουτρών τόσα χρόνια μετά την έκδοση των αδειών, που εκδόθηκαν μετά από πολυετή ολιγωρία στην ανάθεση της έκδοσης τους; Είναι προφανές ότι οι ευθύνες δεν είναι μόνο πολιτικές, χάνονται περί τις 60.000,00 € το έτος από την Δημοτική επιχείρηση επί πολλά χρόνια, ενώ η επιχείρηση πληρώνει τεράστιο κόστος για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει. Ως πότε θα κοροϊδεύουν οι ίδιοι και οι ίδιοι "συνήθεις ύποπτοι" τους Αλμωπιείς όταν δεν μπορούν να διαχειριστούν ως "δημοτικοί άρχοντες" ακόμη και τα πιό οφθαλμοφανή και εύκολα ζητήματα; Θα χαθεί το Μικρό Υδροηλεκτρικό των Λουτρών ( ήδη υπάρχει πρόβλημα με τους όρους σύνδεσης με την ΔΕΗ και την ανάγκη ανανέωσης της άδειας εγκατάστασης) με απόλυτη ευθύνη όλων των Δημάρχων και προέδρων των Λουτρών εδώ και πολλά χρόνια. Έστω και την ύστατη ώρα ας υπάρξει η στοιχειώδης σοβαρότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Σηφάκη μου φαίνεται ότι δεν τα ξέρετε καλά τα πράγματα. Μη δημιουργείτε εντυπώσεις παρουσιάζοντας τη μισή αλήθεια.

      Διαγραφή

(3)