Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ημέρα Επαγγελμάτων στο 1ο Γυμνάσιο Αριδαίας




Το  1Ο Γυμνάσιο Αριδαίας , με Διευθυντή τον Δημήτρη Μπίνο και την  Υπεύθυνη του  Κέντρου Συμβουλευτικής –Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π)   της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μελίνα Αλμπάνη  ,  διοργάνωσε και υλοποίησε στα πλαίσια της Συμβουλευτικής - Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που εφαρμόζεται στη Γ΄ τάξη  την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου  Ημερίδα  με τίτλο   «Ημέρα Επαγγελμάτων»,  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων  και το Σύλλογο Γονέων –Κηδεμόνων.

Οι «Ημέρες Επαγγελμάτων» καθώς  επίσης και οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας» βασίζονται σε Υπουργικές Αποφάσεις και σκοπό έχουν να υποστηρίξουν τους μαθητές στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους . Για το λόγο αυτό και μετά από επιθυμία των  μαθητών– δίδεται λίστα επαγγελματιών που προτείνουν οι μαθητές - προσκαλούνται επαγγελματίες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Οι επαγγελματίες παρουσιάζουν στους μαθητές την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία . Στα σχολεία που  πραγματοποιείται λειτουργεί θετικά στην εφαρμογή των στόχων του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Συμβουλευτικής διαδικασίας.
Για την υλοποίηση αυτής της Ημερίδας κλήθηκαν να διδάξουν στα τέσσερα (4) τμήματα της Γ΄ τάξης και για τέσσερις διδακτικές ώρες ο καθένας οι παρακάτω επαγγελματίες της τοπικής μας κοινωνίας:
Διαλεχτή Γεραντζή Ψυχολόγος
Ιωάννης Γκλαβάκης Γεωπόνος πρώην Ευροβουλευτής,
Αθανάσιος Χατζηδημητρίου Ιατρός πρώην δήμαρχος Αριδαίας Παντελής Χατζηπαντελιάδης Ηλεκτρονικός – Έμπορος.
Η εμπειρία που αποκόμισαν και οι δύο πλευρές είναι σημαντική . Στα παιδιά δόθηκε η δυνατότητα να μάθουν για επαγγέλματα , να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν ουσιαστικές απαντήσεις, οι οποίες στο μέλλον ενδεχόμενα να διαμορφώσουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.  Από την άλλη πλευρά οι επαγγελματίες είχαν τη δυνατότητα να ενημερώσουν και να συζητήσουν με τους μαθητές για την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Οι μαθητές οι οποίοι  συμμετείχαν ενεργά στην πρωτόγνωρη  διαδικασία διατύπωσαν ουσιαστικές ερωτήσεις , εξέφρασαν απορίες ,ανησυχία αλλά και την αγωνία τους για το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό μέλλον που τους περιμένει.
 Αξίζει να ευχαριστήσουμε δημόσια τους προσκεκλημένους επαγγελματίες  που άμεσα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, άφησαν τις υποχρεώσεις τους και αφιλοκερδώς υποστήριξαν την εκδήλωση. Συγκεκριμένα  τους : Γεραντζή Διαλεχτή Ψυχολόγο,
 Γκλαβάκη Γιάννη Γεωπόνο.
 Χατζηδημητρίου Αθανάσιο Ιατρό
 και Χατζηπαντελιάδη Παντελή Ηλεκτρονικό -  Έμπορο.

Υπεύθυνη Συμβουλευτικής - ΕΠ                                     Διευθυντής                 
& Αγωγής Σταδιοδρομίας


Μελίνα Αλμπάνη                                                      Δημήτριος Μπίνος
                                                                                Θεολόγος – Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)