Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ευρωπαίοι Εκπαιδευτικοί στην Αλμωπία



 Δέκα εκπαιδευτικοί από επτά Ευρωπαϊκές χώρες επισκέφθηκαν την Αλμωπία στα πλαίσια της δράσης EFFORT του Ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS στο οποίο συμμετέχει και το 1ο ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας, με εκπροσώπους τις Φρειδερίκη Μουρατίδου και Αριάδνη Μαντά.




Αντικείμενο του έργου είναι η έρευνα για το μέλλον της ενέργειας στην Ευρώπη και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ενεργειακά θέματα.

Στη διάρκεια της παραμονής τους συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους Δημάρχους Αλμωπίας Έδεσσας για τον πλούτο της περιοχής σε ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, επισκέφθηκαν τα Λουτρά, τον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, το Μουσείο Νερού, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Άγρα καθώς και έναν παραδοσιακό νερόμυλο. Επιπλέον συναντήθηκαν και με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Κων/νο Κούγκα, ο οποίος τους συνόδευσε στην επίσκεψή τους στην Έδεσσα. Στα πλαίσια της επαφής τους με τον τοπικό πολιτισμό ξεναγήθηκαν σε παραδοσιακό αποστακτήριο τσίπουρου και γεύτηκαν την τοπική κουζίνα. Τέλος, σε ένδειξη φιλίας και συνεργασίας φύτεψαν στον αύλειο χώρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. από ένα δένδρο ελιάς, με τη βοήθεια των μαθητών του Τομέα Γεωπονίας.


Οι άριστες εντυπώσεις που άφησε η οργάνωση της επίσκεψής τους, τους οδήγσε στην απόφαση να αναθέσουν στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας και την διοργάνωση της τελικής συνάντησης που είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο Μάιο, στην οποία αναμένονται και 30 μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)