Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Η θέληση νικά την αναπηρία



3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία




   Για τα άτομα με αναπηρία όμως, αυτή η ημέρα και κάθε μέρα, είναι μια διαρκής διεκδίκηση του δικαιώματος στη διαφορά του δικαιώματος στη ζωή, στην ύπαρξη. Αυτή η ημέρα και κάθε μέρα, είναι μια συνεχής διαμαρτυρία για την αποστροφή και τον αποκλεισμό. Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία, του μεγέθους τους, και των συνεπειών τους καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους μέσα από εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες δράσεις για την ομαλή ένταξη τους σε κάθε πτυχή της ζωής.
  Για όλους εμάς τους «υγιείς», η καρδιά και η ψυχή μας είναι ο μόνος δρόμος για να δούμε, να συναντήσουμε και να αγαπήσουμε το διαφορετικό, αυτό που μας φαίνεται παράξενο. Τότε  και μόνο τότε, είναι δυνατή μια προσωπική και συλλογική αλλαγή. οικοδομώντας μια κοινωνία που οι προσωπικές και βιολογικές διαφορές και ιδιαιτερότητες του καθενός μας γίνονται αποδεκτές από  όλους, θα κάνει τον κόσμο μας πιο ενδιαφέρον, όμορφο και πλούσιο.
 Ας παραδειγματιστούμε από έναν κινεζικό μύθο : «Μια γριά κάθε πρωί κουβαλούσε νερό στο σπίτι της από το κοντινό πηγάδι με δύο δοχεία δεμένα στις δύο άκρες ενός ξύλινου ραβδιού. Το δεξί δοχείο ήταν γερό  γι’ αυτό έφτανε πάντα γεμάτο ενώ το αριστερό ήταν ραγισμένο και έχανε το μισό και παραπάνω νερό στη διαδρομή. Δεν με πετάς να πάρεις ένα γερό να μη σπαταλάς το νερό σου για μένα το άχρηστο» της είπε μια μέρα το ραγισμένο δοχείο με παράπονο. Εκείνη χαμογέλασε και έδειξε το δρόμο πίσω τους που στην αριστερή πλευρά ήταν γεμάτος λουλούδια. «Δεν είσαι άχρηστο του είπε, γιατί χάρη σ’ εσένα φύτρωσαν αυτά τα λουλούδια. Το νερό που χάνεις δεν πάει καθόλου χαμένο».                                                                                                                              


                                                                                         ΔΗΜΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ                                                                             
                                                                                   ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ
                                                                                   Κ.Δ.Α.Π με Α  ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)