Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ευχές Γιάννη Σόντρα



ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Ο ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
ΣΟΝΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έφτασαν ξανά, οι Άγιες μέρες και αναρωτιόμαστε, γιατί αυτές συνοδεύονται από μια γλυκόπικρη νοσταλγία για το παρελθόν.
Ίσως γιατί τα λαμπάκια λιγόστεψαν στα μπαλκόνια, θάμπωσαν οι βιτρίνες των μαγαζιών και η χρυσόσκονη που λάμπρυνε τούτες τις μέρες, λες και από φύσημα ανέμου, σκόρπισε και χάθηκε.
Ανόρεχτα, αποσπασματικές προσπάθειες, επιχειρούν να φτιάξουν, το κλίμα των ημερών.
Μάταια, αφού κάθε χρόνο και περισσότερο, η αίσθηση της απώλειας που νοιώθουμε όλοι, εγκλωβίζει κάθε ίχνος γιορταστικής διάθεσης.
Είχαμε μάθει, ζούσαμε  και μετρούσαμε καταναλωτικά την ευτυχία μας, καθιστώντας την κοινωνία μας, πεδίο διαρκούς εντυπωσιασμού.
Υποσυνείδητα πλέον, αναζητούμε την αλήθεια των ημερών στη περασμένη μας ζωή, τότε που επιβεβαιώνοντας την ανθρωπιά, μοιραζόμασταν την ανέχεια και όχι το περίσσευμά μας.
Τότε που στην κοινωνία αποτυπωνόταν κυριολεκτικά το νόημά της και δεν ήταν, όπως στις μέρες της μεγάλης ευμάρειας,  άθροισμα εγωισμών και συμφερόντων.
Ας κατανοήσουμε επιτέλους ότι η επιλεγμένη μοναξιά και απομόνωσή μας, ευθύνεται για την  αντικοινωνική μας στάση, που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα και να αλλάξουμε...
Μόνον έτσι, μόνον τότε και μόνον μέσα από αυτόν τον δρόμο, θα μπορέσουμε να νοιώσουμε, το περιεχόμενο και τη σημασία που έχουν στη ζωή μας, τούτες οι γιορτινές μέρες και όχι μόνον.
Έτσι θα βελτιωθεί η διάθεση μας, ο «πλούτος» θα ξανάρθει στην ψυχή μας και όπως τελικά το απαιτούν η φύση και οι ανάγκες μας, θα επανενταχθούμε σε κοινωνία που μας πρέπει και που αξίζει στα παιδιά μας.
Και αυτό χρειάζεται να το κάνουμε όλοι μαζί... ξεκινώντας από την πόρτα του γείτονά μας.
ΚΑΛΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  ΚΑΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΚΑΛΟ  Ο  ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ  ΧΡΟΝΟΣ...

                                                                                                            ΣΟΝΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)