Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ισχυρός σεισμός: ''Κουνήθηκε'' ακόμα και η Πέλλα αλλά και όλη η Ελλάδα



Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:55 το απόγευμα στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.


Το επίκεντρο του σεισμού είναι 10 χλμ Βορειοδυτικά του Αργοστολίου και 4 χλμ Βορειοδυτικά του Ληξουρίου, 293 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 118 χιλιόμετρα από την Πάτρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το μέγεθος του σεισμού είναι 5,8 R. Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί στην ευρύτερη περιοχή μεγέθους από 3,7 έως 4,7 R.
Ακροατές του ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ δήλωσαν ότι έγινε σεισμός και ρωτούσαν να μάθουν το επίκεντρο

 "Δρόμος έχει κοπεί στα δύο" Μέχρι στιγμής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού έχουν αναφερθεί ζημιές σε καταστήματα στην πόλη του Αργοστολίου από σπασμένες τζαμαρίες, αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν κλήσεις για τραυματισμούς. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς, αναφέρθηκαν κατολισθήσεις βράχων με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί ορισμένοι δρόμοι στα βόρεια του νησιού.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι αναφέρουν ότι υπάρχει δρόμος που έχει κοπεί στα δύο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στα χωριά


Ακούστε εδώ τι είπε "Δεν έχω ξαναζήσει ποτέ τέτοιο σεισμό", λέει στο enikos.gr ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος δήλωσε πως αν και είναι κάτοικος Κεφαλονιάς πρώτη φορά βιώνει κάτι ανάλογο. O Λέκκας για το σεισμό. Επικοινωνήσαμε με τον σεισμολόγο, Ευθύμη Λέκκα ο οποίος έκανε μία πρώτη εκτίμηση του σεισμού που σημειώθηκε στην Κεφαλονιά. Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για μία «εξαιρετικά σεισμογενής περιοχή». Μάλιστα ο ίδιος επικαλούμενος μαρτυρίες φίλων του από το νησί μας είπε ότι πολλά σπίτια έχουν υποστεί εσωτερικές ζημιές. Ο Μιχελάκης στην Κεφαλονιά. Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μεταβαίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κεφαλονιά, που επλήγη νωρίτερα από ισχυρό σεισμό.

Αισθητός μέχρι και στην Αθήνα ο σεισμός Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα. Η μεγάλη διάρκεια του σεισμού αναστάτωσε ιδιαίτερα τους κατοίκους σε Πάτρα, Κ. Αχαΐα, Αμαλιάδα, Πύργο, Μεσολόγγι και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, που βρίσκονται κοντά στο Ιόνιο πέλαγος. Οχήματα της πυροσβεστικής πραγματοποιούν περιπολίες και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν ζημιές από τη σεισμική δόνηση. Επίσης, τόσο στην Τρίπολη και την Καλαμάτα, όσο και στην ανατολική Πελοπόννησο, ο σεισμός θορύβησε τους κατοίκους που βγήκαν από τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)