Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Επιχειρούν να αποδυναμώσουν ξανά το κέντρο Υγείας Αριδάιας




Απαξιωτική συμπεριφορά κατά της Αλμωπίας για μια ακόμα φορά


ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ να μπει ένας φραγμός στην απαξιωτική αντιμετώπιση της Αλμωπίας. Τέτοια συμπεριφορά ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες δεν συμβαίνει. Αυτή τη φορά ξαναμπαίνει στο στόχαστρο το Κέντρο Υγείας Αριδαίας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές  επιχειρούν και πάλι την μετακίνηση προσωπικού από το Κέντρο Υγείας
Και δη από το μικροβιολογικό που είναι απαραίτητο. Η  οργή δε , πέρα από τα προβλήματα που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι, ότι πριν λίγες ημέρες είχαμε φαρδιά –πλατιά ανακοίνωση  Γιαννιτσιώτη  βουλευτή , για το ιατρείο χωριού της περιοχής που είναι κοντά στα Γιαννιτσά . Δεν έχει κανείς τίποτα με το χωριό, και καλώς γίνεται , ότι γίνεται , αλλά απλώς  καταγράφεται για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος αντιμετώπισης και συμπεριφοράς των κατά τα άλλα εκπροσώπων όλου του νομού και όχι μόνο της περιοχής τους , όπως διατυμπανίζουν . Με περισσό δε θράσος δίνουν στην δημοσιότητα και ανακοινώσεις. 

Ιδού και η συγκεκριμένη

Με απόφαση του ΚΕ.ΣΥ.ΠΕ. γίνεται δεκτή η πρόταση της 3ης ΥΠΕ για τη δημιουργία Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου στην Πέλλα του Δήμου Πέλλας, με σκοπό την εξυπηρέτηση και την παροχή υπηρεσιών υγείας τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των επισκεπτών που καταφθάνουν στην περιοχή κάθε χρόνο.

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική καθώς για τα περιστατικά, τα οποία δεν χρήζουν εξειδικευμένης φροντίδας, οι κάτοικοι της Πέλλας αλλά και των γύρω χωριών δεν θα αναγκάζονται να μετακινούνται στην πόλη των Γιαννιτσών αλλά θα μπορούν να εξυπηρετούνται στο ιατρείο.

Ο κ. Σταμενίτης αναφορικά με την εν λόγω εξέλιξη τόνισε:

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για την ανάπτυξη της. Με προσπάθεια όλων των συμβαλλόμενων μερών καταφέραμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο στοχεύει στην καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, στη μείωση της ταλαιπωρίας τους και την οικονομική τους ελάφρυνση καθώς με τη δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες υγείας.

Ταυτόχρονά, η δημιουργία του θα εξυπηρετήσει και την ασφάλεια των επισκεπτών που καταφθάνουν κάθε χρόνο στην περιοχή προκειμένου να επισκεφθούν το Μουσείο της Πέλλας και τον αρχαιολογικό χώρο, δίνοντας έτσι μια δυναμική στην περαιτέρω ανάπτυξη της Πέλλας.

Το πρώτο βήμα έγινε, όμως είναι σημαντικό από εδώ και πέρα, μετά την έναρξη της λειτουργίας και την μέτρηση των αναγκών που θα προκύψουν, να εργαστούμε ώστε να υπάρξει επαρκέστερη στελέχωση του ιατρείου».

Οι κάτοικοι της Πέλλας δικαιούνται πολύ ορθά να μην μετακινούνται και να μην ταλαιπωρούνται.
Γιατί λοιπόν να μην έχουν το ίδιο αυτονόητο δικαίωμα οι κάτοικοι της Αλμωπίας , αλλά και οι πολλοί περισσότεροι επισκέπτες της Αλμωπίας;
Υπάρχουν χωριά που απέχουν 70 χιλιόμετρα από την ΄Εδεσσα. Ευελπιστούμε ο συγκεκριμένος βουλευτής , αλλά και οι υπόλοιποι να δείχνουν τις ίδιες ευαισθησίες και να μην στρέφουν με τον τρόπο που λειτουργούν την μία περιοχή εναντίον της άλλης. Να μην επιτρέψουν την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας , αλλά κάποια στιγμή να το ενισχύσουν γιατί η προσφορά του είναι τεράστια στη περιοχή



6 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συμπολίτες...
    Η απαξίωση της περιοχής μας βαραίνει πρώτιστα εμάς, τους πολίτες αυτού του τόπου, που διαχρονικά δεν υπερασπιστήκαμε, διεκδικήσαμε, οραματιστήκαμε το μέλλον των παιδιών μας και αρκεστήκαμε στην "κατόπιν ενεργειών μου¨ παρουσία του κάθε υστερόβουλου ιδιοτελή πολιτικάντη!
    Όλα αυτά τα χρόνια πήραμε ό,τι μας προσέφεραν ( ελεημοσύνες τις περισσότερες φορές) χωρίς να μπορούμε να ενωθούμε για να αξιώσουμε τα βέλτιστα για την περιοχή μας, άρα και για τον καθένα προσωπικά!
    Είναι καιρός όλοι εμείς, οι πολίτες αυτού του τόπου, από κάθε μετερίζι , να κάνουμε μιαν αρχή, να προστατέψουμε το παρόν και κατόπιν να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
    Η αλλαγή στις ζωές μας δε θα έρθει μέσα από τα δελτία των 8, αλλά από την παρουσία μας μπροστά και ενάντια σε κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης της κοινωνίας μας!
    Ας γίνει η αρχή από εδώ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να πεις πράγματα που κανείς δε διαφωνεί, πρέπει να τα πεις με 2000 λέξεις;
      Το λακωνίζειν....... (Άγνωστη παροιμιώδης φράση)

      Διαγραφή
    2. Σε ενοχλεί φίλε μου το γεγονός ως γεγονός ή εγώ που τα λέω με τον τρόπο που τα λέω;
      Για το δεύτερο απλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω! Απευθύνσου αλλού... ή μη με διαβάζεις. Αυτό θα κάνει καλό στην ψυχική σου υγεία και ίσως πάρεις το θάρρος να γίνεις κάποτε επώνυμος και να σταματήσεις να είσαι ανύπαρκτος ανώνυμος.
      Διαφορετικά έλα τις επόμενες μέρες να διαμαρτυρηθείς και να διεκδικήσεις...
      Η ανωνυμία δεν είναι "λακωνίζειν" ούτε "φιλοσοφείν" αλλά θρασυδειλία και κουτσαβακισμός μεγάλε Λάκωνα που εσύ γνωρίζεις το πως πρέπει..... !!!

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω τι θακάνει καλό στη δική μου ψυχική υγεία(που είναι πράγματι κλονισμένη) αλλά από ότι φαίνεται η δική σου δεν βελτιώθηκε με την ακατάσχετη φλυαρία.
      Όσο για την επωνυμία, μη ξεχνάς ότι επώνυμα είνα και τα Βούρλα. Τα Καμένα.

      Διαγραφή
  2. Για να απαντάς αγαπητέ μου με τέτοιο αισχρό τρόπο, και μετά τόσες ώρες, πάει να πει ότι περίμενες να ακούσεις την άποψή του! Άρα όλα αυτά που ανταπαντάς δείχνουν το δικό σου πρόβλημα και την τυφλή κακία σου απέναντι στην επώνυμη άποψη και το άτομο!
    Αυτά τα λίγα και θα συμφωνήσω με τον Σάββα, Εσένα δε σε ξέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε συγχαίρω!
      Μετά την αποστομωτική σου απάντηση αποσύρομαι και θα περάσω το υπόλοιπο του βίου μου σε μοναστήρι. Απαντώ μετά τόσες ώρες γιατί όπως καταλαβαίνεις η απόφασή μου ήταν πολύ δύσκολη.
      Θα αφειερωθώ στον Κύριο μπας και μπορέσει να συγχωρήσει την τυφλή κακία που κατακλύζει την ψυχή μου.
      Κι εγώ συμφωνώ με τον κ. Λαμπρίδη. (όταν δε μιλάει). Ούτε κι εγώ δε με ξέρω.
      Όταν με μάθω θα σου πω τι είμαι, ποιος είμαι. και πού πάω.
      Προς το παρόν πάω σε μοναστήρι.

      Διαγραφή

(3)