Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ...ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚ.




      ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητέ Φορολογούμενε συμπολίτη.

Στο ψηφισθέν νομοσχέδιο του ΕΝ.Φ.Ι.Α. εμπεριέχονται -εκτός των άλλων- και αρκετές τροποποιήσεις στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν.4174/2013), που επηρεάζουν άμεσα τα θέματα επιβολής προστίμων από την 1.1.2014. 
Έτσι, σύμφωνα με το άρθρο 54 του προηγούμενου Νόμου, έχουμε μια σειρά από Πρόστιμα Διαδικαστικών παραβάσεων όπως παρακάτω:
Για όποιον...

α) δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα δήλωση πληροφοριακού χαρακτήρα ή φορολογική δήλωση από την οποία δεν προκύπτει φορολογική υποχρέωση καταβολής φόρου,
β) δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα φορολογική δήλωση,
γ) δεν υποβάλλει ή υποβάλει εκπρόθεσμα δήλωση παρακράτησης φόρου,
δ) δεν ανταποκριθεί σε αίτημα της Φορολογικής Διοίκησης για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων,
ε) δεν συνεργαστεί στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου,
στ) δεν γνωστοποιήσει στη Φορολογική Διοίκηση το διορισμό του φορολογικού εκπροσώπου του,
ζ) δεν προβαίνει σε εγγραφή στο φορολογικό μητρώο,
η) δεν συμμορφώνεται με κάθε υποχρέωση σχετική με την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων, όπως ορίζονται στο άρθρο 13 του Κώδικα.
Πρακτικά, τα νέα πρόστιμα θα εφαρμοστούν από τον επόμενο μήνα, δηλαδή το Φεβρουάριο για τις παραπάνω δηλώσεις, τις οποίες πρέπει να υποβάλλουν με το νέο σύστημα οι υπόχρεοι, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.
Ο σύλλογος Εφοριακών Ημαθίας Πέλλας Πιερίας ενόψει της εφαρμογής των ως άνω νόμων από 01-01-2014, θα ήθελε να επιστήσει την προσοχή όλων των φορολογούμενων, γιατί πλέον κάθε αμέλεια ή παράβλεψη αλλά και αδυναμία πληρωμής θα επισύρει τα πρόστιμα του νέου νόμου.
          Οι εργαζόμενοι στο Υπ. Οικ/κών δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στις συγκεκριμένες διατάξεις, οι οποίες θεωρούμε ότι εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σχέδιο νεοφιλελεύθερης «ανασυγκρότησης» της οικονομίας και κοινωνίας, με βασικό εργαλείο τη μνημονιακή συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης. Ο καταιγισμός των φορολογικών νόμων που ψηφίζονται τελευταία είναι «επικοινωνιακού», ισοπεδωτικού και εξοντωτικού χαρακτήρα, οδηγούν στην οικονομική εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας.
                                                                                     Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)