Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ψηφίστηκε ομόφωνα




Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ
                                                                                               



        Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των αγροτών-δενδροκαλλιεργητών όλης της χώρας, για ένταξη της ακαρπίας εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών στους ασφαλιζόμενους κινδύνους του ΕΛΓΑ και τη χορήγηση αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς, ικανοποιήθηκε με την υιοθέτηση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ομόφωνη υπερψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας των 26 βουλευτών της Ν.Δ. με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας κ. Γιώργο Καρασμάνη.
        Πρόκειται, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης, για ένα μεγάλο και σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση φαινομένων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, τα οποία έχουν ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις τα τελευταία χρόνια στην παραγωγή και το εισόδημα των αγροτών-δενδροκαλλιεργητών.
        Με την ομόφωνα υιοθετηθείσα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής τροπολογία, πρόσθεσε ο κ. Καρασμάνης, παρέχεται η δυνατότητα η ακαρπία να ενταχθεί από φέτος κιόλας στους ασφαλιζόμενους κινδύνους από τον ΕΛΓΑ και να χορηγούνται αποζημιώσεις στους αγρότες-δενδροκαλιεργητές σε περιπτώσεις ζημιών, μετά από αναλογιστική μελέτη, όπως άλλωστε προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού.
      Από εδώ και πέρα, κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης, εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί άμεσα να στις απαραίτητες κινήσεις και διαδικασίες (έκδοση υπουργικής απόφασης, σύσταση επιστημονικής επιτροπής, αναλογιστική μελέτη κ.α.), ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη χορήγηση αποζημιώσεων για την ακαρπία και να προσαρμοστεί το ασφαλιστικό σύστημα της αγροτικής παραγωγής στα νέα δεδομένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)