Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη νίκη, με σπουδαία εμφάνιση για τον Πανεδεσσαϊκό απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας με 61-56.






Σε ένα αγώνα πραγματική διαφήμιση για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης ο οποίος στο τέλος εξελίχθηκε σε θρίλερ, η ομάδα της Έδεσσας πέτυχε την τρίτη της νίκη για την τελική φάση του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ απέναντι στον πανίσχυρο Φίλιππο Βέροιας και απέδειξε για μία ακόμη αγωνιστική ότι το Δ.Α.Κ. Έδεσσας αποτελεί πραγματική έδρα.

Οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού ξεκίνησαν νευρικά τον αγώνα μένοντας νωρίς πίσω στο σκορ με 0-6 και χάνοντας κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ. Σταδιακά βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, μη μπορώντας όμως να προσεγγίσουν τη φιλοξενούμενη ομάδα στο σκορ που έκανε πάρτι κάτω από το καλάθι του Πανεδεσσαϊκού και το 14-18 να δικαιολογείται απόλυτα στο 1ο δεκάλεπτο.  Οι φωνές του προπονητή φαίνεται ότι ξύπνησαν το φιλότιμο των γηπεδούχων οι οποίοι έλεγξαν την εναέρια κυκλοφορία, κέρδισαν όλες τις διεκδικήσιμες  μπαλιές  και με επιθετικό κρεσέντο του Μυλωνά(13 σερί πόντοι) κατάφεραν να προηγηθούν με 39-31 στη λήξη του ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, με τον Χρήστου να παίρνει τα ηνία στο επιθετικό κομμάτι εκμεταλλευόμενος την προσαρμογή της άμυνας των Βεροιωτών στο Μυλωνά και τον Πανεδεσσαϊκό μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς να προηγείται με 51-34 στο 25ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο δύο ανύπαρκτα φάουλ που χρεώθηκαν στον Κληντσάρη επέφεραν τον εκνευρισμό του παίκτη, με τον προπονητή του να μην προλαβαίνει να τον κάνει αλλαγή και να αποβάλλεται με καθαρό επιθετικό φάουλ στην αμέσως επόμενη φάση όντας μέχρι τότε εκ των κορυφαίων του γηπέδου.  Στο σημείο εκείνο έπεσε ο ρυθμός της νικήτριας ομάδας με τον Φίλιππο να καταφέρνει να μειώσει σε 54-42 με το τέλος του 3ου δεκαλέπτου.  Οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού μπήκαν με κακή ψυχολογία στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο και με επιπόλαιες ατομικές ενέργειες δεν βρήκαν λύση στον επιθετικό τομέα με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση του σκορ στο 34ο λεπτό(55-52) και την επαναφορά στη διεκδίκηση της νίκης από τον Φίλιππο. Στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι ρίσκαραν επαναφέροντας στο παιχνίδι τους φορτωμένους από νωρίς με φάουλ ψηλούς της ομάδας και με εξαιρετική αμυντική προσπάθεια δεν άφησαν την ομάδα της Βέροιας να πλησιάσει περισσότερο. Οι εμπνεύσεις του Στόμα στα τελευταία λεπτά και τα «μεγάλα» καλάθια των Μπούζμπα και Χρήστου έδωσαν στον Πανεδεσσαϊκό μία καθαρή νίκη με 61-56, απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο, τονώνοντας την ψυχολογία και τον εγωισμό των παικτών για τη συνέχεια.  Την προσεχή Κυριακή ακολουθεί ακόμη ένα εντός έδρας ντέρμπι για τον Πανεδεσσαϊκό απέναντι στον 2ο της βαθμολογίας Α.Ο.Κ. Βέροιας. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την 14:00 ώρα στο Δ.Α.Κ. Έδεσσας.
-Η πρόταση των ιθυνόντων του Πανεδεσσαϊκού για απογευματινές ώρες τέλεσης των αγώνων των εφήβων κρίνεται επιτυχημένη, καθώς για ακόμη ένα αγώνα στο Δ.Α.Κ. βρέθηκαν πολλοί θεατές, γονείς και συμμαθητές των παιδιών.
-Οι θεατές κατά τη διάρκεια του αγώνα αυξάνονταν συνεχώς και ξεπέρασαν τους εκατό(100) δημιουργώντας πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και βοηθώντας τα μέγιστα στην επικράτηση της ομάδας της Έδεσσας.
-Μετά τον αγώνα ακολούθησε φιλικό παιχνίδι τμήματος(γεν. 2001-2002) ακαδημίας του Πανεδεσσαϊκού, η οποία την Κυριακή ετοιμάζει νέα εξόρμηση στην Αλεξάνδρεια για τουρνουά με τον νεοσύστατο Άθλο.
Δεκάλεπτα: 1ο(14-18), 2ο(25-13)39-31 ημίχρ., 3ο(15-11)54-42, 4ο(07-14)61-56 τελικό.
Πανεδεσσαϊκός(Αναστασιάδης):Γιούρτσης, Σίπκας 10(1 τριπ.), Μητσόπουλος, Στόμας(3 ασίστ, 3 κλεψ.), Χρήστου 14(1 τριπ., 2 ασίστ, 9 ριμπ.), Τράπκος(4 ριμπ., 2 κοψ.,), Τζώγας(2 ριμπ., 1 κλεψ.,), Στογιάννης, Κληντσάρης 2(6 ασίστ, 5 κλεψ., 7 ριμπ.), Μυλωνάς 25(4 τριπ., 11 ριμπ., 2 κλεψ.), Μπούζμπας 10(8 ριμπ., 2 κοψ.).
Φίλιππος Βέροιας(Λευκόπουλος): Ουσουλτζόγλου 26(1 τριπ.), Ντίκας 6, Αλεξανδρόπουλος 4, Τσιγγάνας, Σιδηρόπουλος 3, Αράπογλου, Παναγιωτίδης 4, Γκίκας 4, Λιόλιος 3, Φύκατας, Παρίσης 6, Νταμτσιόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)