Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ – ΑΕΤΟΣ ΚΙΛΚΙΣ 76-53



Ένα εντυπωσιακό β’ δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 26-09, ήταν αρκετό για τον Πανεδεσσαϊκό για να πετύχει τη δεύτερη νίκη του με 76-53 απέναντι στον Αετό Κιλκίς για την 3η αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ.  Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασιάδη ζευγάρωσαν τις πολύ καλές εμφανίσεις μετά τη νίκη επί του Βατανιακού, δείχνοντας ότι θα πρέπει να ‘’ιδρώσει’’ κάποια ομάδα για να τους κερδίσει στην Έδεσσα, όπου είναι αήττητοι φέτος.

Ο πρωταγωνιστής:
Οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού άλλη μια φορά αγωνίστηκαν ως ομάδα ικανοποιόντας τον προπονητή τους και αξίζουν όλοι τον τιμητικό τίτλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι με το πέρασμα του χρόνου αντιλαμβάνονται τους ρόλους τους και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε ότι τους ανατεθεί.
Ο αριθμός του αγώνα: 
Σαράντα οκτώ(48) τα ριμπάουντ(32 αμ.-16 επ.) που μάζεψαν οι γηπεδούχοι, αριθμός που αποτελεί από τις καλύτερες επιδόσεις τους. Σε ένα τομέα που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της ομάδας λόγω έλλειψης πολύ ψηλού παίκτη,   οι  παίκτες του Πανεδεσσαϊκού διεκδίκησαν ‘’μπάλες’’ με πάθος ακόμη και στην επίθεση επικρατώντας σε όλους τους τομείς. 
Που κρίθηκε το παιχνίδι:
Στο εξαιρετικό  παιχνίδι των γηπεδούχων στο β’ δεκάλεπτο όπου παίζοντας με σοβαρότητα δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας από το ημίχρονο(42-20), εκμηδενίζοντας τις ελπίδες της ομάδας του Κιλκίς για επιστροφή στον αγώνα.
Ο αγώνας:
Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με διακυμάνσεις στο σκορ με τις δύο ομάδες να παίζουν ‘’αναγνωριστικά’’ και να ψάχνουν τα πατήματα τους στο γήπεδο. Ο Πανεδεσσαϊκός πήρε ελαφρύ προβάδισμα στο τέλος προηγούμενος με 16-11.  Στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Κληντσάρη να κατευθύνει με μαεστρία τους συμπαίκτες του και να βρίσκει ενέργεια και σκορ από τους Τυρπάνη και Σίπκα, ο Πανεδεσσαϊκός κατάφερε να προηγηθεί με 42-20 στο ημίχρονο βάζοντας τις βάσεις για εύκολη επικράτηση. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι πράσινοι εμφανώς αποβάλλοντας την ‘’πίεση’’ και με τον Χρήστου να μπαίνει στο ρυθμό του αγώνα και να σκοράρει από την περιφέρεια, διεύρυνε και άλλο τη διαφορά(58-32), με τον Μυλωνά να πετυχαίνει στη λήξη ένα δύσκολο buzzer beater με πίεση αντιπάλου μπροστά από το κέντρο του γηπέδου.  Στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαφορά έφτασε δύο φορές στο +30(62-32) στο 32ο λεπτό και (69-39) στο 34ο λεπτό,  με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τη χαλαρότητα των γηπεδούχων που δεν έπαιζαν άμυνα μετά από κάποιο σημείο και να μειώνουν τη διαφορά στο τελικό 76-53.

Κριτική:
Ο Πανεδεσσαϊκός για δεύτερο σερί αγώνα είχε μεγάλο πλουραλισμό στην επίθεση, κάνοντας δύσκολο το αμυντικό έργο των παικτών του Αετού. Στο καλό του χρονικό διάστημα έπαιξε εξαιρετικά παιχνίδι αποστάσεων βρίσκοντας ελεύθερα σουτ, ενώ υπήρξε και αποτελεσματικός και στο παιχνίδι κάτω από το καλάθι παίρνοντας εύκολους πόντους. Μυλωνάς και Χρήστου ήταν αποτελεσματικοί από την περιφέρεια με τον Σίπκα να τους ακολουθεί στο σκοράρισμα. Ιδιαίτερα δραστήριοι  για ακόμη ένα αγώνα οι Μπούζμπας, Γιούρτσης, Τράπκος και Τυρπάνης, με τους Στόμα και Κληντσάρη να εναλλάσσονται στη θέση του πλέι μέικερ καθοδηγώντας την ομάδα εξαιρετικά.
Διαιτητές: Κορδάλης, Χαριτίδης.
Δεκάλεπτα:1ο(16-11), 2ο(26-09)42-20 ημίχρ., 3ο(16-12)58-32, 4ο(18-21)76-53 τελικό.
Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός (Αναστασιάδης): Γιούρτσης 6(1 τριπ.),  Σίπκας 10(1 τριπ.),  Δίος  1,  Στόμας 2 (4 κλεψίμ.),  Τυρπάνης 4,  Τράπκος  5(8 ριμπ.),  Χρήστου 14(2 ασίστ, 6 ριμπ.), Τζώγας,  Στογιάννης,  Κληντσάρης  11(6 ασίστ, 6 ριμπ.), Μυλωνάς 17(4 τριπ., 11 ριμπ., 3 ασίστ), Μπούζμπας  8(12 ριμπ.), Μητσόπουλος.
Π.Α.Σ. Αετός Κιλκίς(Παπαδόπουλος): Αντωνίου, Γρηγοριάδης 2, Ζηρίδης 4, Παπανικολάου 5(1 τριπ.), Καββαδίας 30, Λαγκουβάρδος 5, Διαμαντόπουλος 5(1 τριπ.), Ανδρεανίδης 2.
-Επόμενος αγώνας για τον Πανεδεσσαϊκό την προσεχή Κυριακή 9/2/2014 στο Νεό Κλειστό της Κατερίνης στο Σιδ. Σταθμό με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Πιερικό Αρχέλαο ο οποίος με αρκετούς διεθνείς στη σύνθεση του, έχει βλέψεις για πανελλήνια διάκριση.
-Στην ανδρική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου και στη Β’ Εθνική κατηγορία, αγωνίζεται τη φετινή χρονιά με υποσχετική από τον Πανεδεσσαϊκό ο Λάζαρος Πέτκος, ο οποίος είχε κεντρίσει τα βλέμματα των ιθυνόντων της ομάδας της Κατερίνης από τα αντίστοιχα περσινά παιχνίδια της τελικής φάσης εφήβων μεταξύ των δύο ομάδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)