Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στα ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ της ΠΕΛΛΑΣ



 

       Την αγωνιστική τους αλληλεγγύη εξέφρασαν Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης με περιοδεία πολυμελούς αντιπροσωπεία τους στα αγροτικά μπλόκα της Πέλλας.

       Επισκέφτηκαν τα μπλόκα στους κόμβους Μεσημερίου, Μαυροβουνίου, Γυψοχωρίου & Μελισσίου, εκφράζοντας με τους εκπροσώπους τους  Ζαριανόπουλο Σωτήρη & Μωϋσιάδη ….., την συμπαράσταση των εργαζομένων στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα επιδοκιμασίας από τους αγρότες των μπλόκων.
      Μοίρασαν στους συγκεντρωμένους αγρότες το παρακάτω Ψήφισμα Αλληλεγγύης των Σωματείων.

       ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στον ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης που υπογράφουμε αυτό το κοινό ψήφισμα, Χαιρετίζουμε και εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των αγροτών, που βγαίνουν με τα τρακτέρ στους δρόμους, δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων.
       Μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει. Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014-2020 περικόπτει επιδοτήσεις, επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια,  ξεκληρίζει περισσότερους μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών μεγαλοαγροτών. Ενώ αυξάνει το κόστος παραγωγής, οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα προϊόντα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα τα αγοράζουν πανάκριβα, αφού έμποροι και βιομήχανοι καταληστεύουν τον ιδρώτα αγροτών και εργαζόμενων και καθυστερούν για μήνες να πληρώσουν τη παραγωγή στους αγρότες, τους μισθούς στους εργαζόμενους.
      Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να γεμίζουν τα μπαούλα τους με όλο και περισσότερα κέρδη. Τσακίζουν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους και τη φτωχή αγροτιά με το νέο φορολογικό, τα χαράτσια και τα εξοντωτικά πρόστιμα. Ιδιαίτερα οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ. Χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ. Οδηγούν την αγροτιά στην ανεργία. Παραδίνουν τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο.
       Η ίδια πολιτική έχει προκαλέσει 1,5 εκατ. άνεργους, δεκάδες χιλιάδες αστέγους, εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένους. Εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία. Χαρατσώνει, άγρια εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, τσακίζει τα δικαιώματα της νεολαίας, για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων. Αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους και τους στέλνει στον καιάδα της ανεργίας.
         Ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή. Οι εργατοϋπάλληλοι η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αναπτύξουμε κοινούς αγώνες με  κοινούς στόχους και αλληλεγγύη.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
       Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι γυναικών οι νέοι να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους. Έχουμε καθήκον να ανατρέψουμε αυτή την βαρβαρότητα. Να παλέψουμε για μια οικονομία με σκοπό την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Να απαλλαγούμε από το ζυγό, την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ.
         Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν  μέρος στις κινητοποιήσεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων τις επόμενες μέρες.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
2. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
3. ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
4. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
5. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
6. ΕΡΓΑΤΩΝ ΞΥΛΟΥ
7. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
8. ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
9. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
10.           ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ
11.           ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΩΝ
12.           ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
13.           ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
14.           ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ
15.           ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΩΝ
16.           ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΑΤΙΣΜΟ
17.           ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
18.           ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
19.           ΔΑΣΕΡΓΑΤΩΝ
20.           ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
21.           ΛΟΓΙΣΤΩΝ
22.           ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ
23.           ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ και την ΕΛΒΟ, που κλείνουν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)