Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Μελίτα Χιτσκάκη:Απαράδεκτη η μείωση του Ειδικού τέλους υπέρ ΟΤΑ και καταναλωτών κατά 50%



Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) με το σχέδιο νόμου «ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 40 Ν. 2773/1999 ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»,
επιχειρεί τη μείωση του ειδικού τέλους που παρακρατείται από τους παραγωγούς ΑΠΕ (εκτός των παραγωγών από φωτοβολταϊκά) και αποδίδεται στους Δήμους και στους κατοίκους των τοπικών διαμερισμάτων, κατά 50%!!!!

Συγκεκριμένα το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδευσης για το Δήμο Αλμωπίας μεταφράζεται σε μείωση κατά 100.000 € ετησίως!!
Ποσό που θα αυξάνεται βαθμιαία με την είσοδο και άλλων σταθμών στο δίκτυο.

Ο σύλλογος Διπλ. Μηχανικών Αλμωπίας συντάσσεται με τη θέση των παραγωγών ΑΠΕ από μικρά υδροηλεκτρικά και αιολικά που θεωρούν απαράδεκτη τη συγκεκριμένη μείωση.

Καλούμε το Δήμο Αλμωπίας να αντιδράσει στη μεθοδευμένη μείωση των εσόδων του και να παρέμβει δυναμικά στο ΥΠΕΚΑ πριν την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.


                                                                                
                                                                          Για το ΣΔΜΑ
                                                                            η πρόεδρος
                                                                              Χισκάκη Μελίτα


1 σχόλιο:

  1. Βιαστική ανακοίνωση. πρόχειρη και ακαταλαβίστικη! Δηλαδή τους παραγωγούς ΑΠΕ τους ένοιαξε το μέλλον των δήμων κι έτρεξε ο σύλλογος διπλ. μηχανικών γεμάτος συμπόνια. Ρε σεις, μηχανικοί και μικρά υδροηλεκτρικά έμενα μου πάει στο μυαλό ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Χαχαχα ρε φθηνοί προπαγανδιστές της πολιτικής απάτης και της πολιτικής κυβίστησης. «Ρε που πάτε ρε!!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)