Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ



Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ




Με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και συζητείται την Τετάρτη 5/3/2014 (νομοσχέδιο για την ΕΛΑΣ) καταργείται η διάταξη του ν.3870/2010 (άρθρο 17) που απαγορεύει τις απολύσεις και όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές κατά το δίμηνο προ των εκλογών (18/3-18/5/2014).
Αν ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, όλοι οι υπάλληλοι που μπήκαν στη διαθεσιμότητα στις 22-7-2013 (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθηγητές ΜΕ, καθαρίστριες ΥπΟΙΚ, υπάλληλοι ασφαλιστικών φορέων κ.ά.), εφόσον δεν έχουν μεταφερθεί σε άλλη θέση, θα απολυθούν στις 22-3-2014 χωρίς καμία  άλλη διατύπωση.
Η Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ εκφράζει έντονη διαμαρτυρία για την πολιτική των μαζικών απολύσεων εκπαιδευτικών, με τραγικές επιπτώσεις στην Παιδεία.
Με χιλιάδες ώρες μαθημάτων που έχουν χαθεί λόγω κατάργησης ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, το Υπουργείο Παιδείας αδυνατεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα των μαθητών της Γ’ Λυκείου να συμμετέχουν ισότιμα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Καταγγέλλουμε την πλήρη αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας για το μέλλον των μαθητών των ΕΠΑΛ, που αφήνει χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους στην αβεβαιότητα.




     
        


Ο Πρόεδρος                                                                                  Η Γραμματέας
Τριαντάφυλλος  Σερμέτης                                                             Μαριάννα Τόμα








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)