Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Το ΚΚΕ, η Λιάνα Κανέλη, η ΚΝΕ και η Ρόζα Λούβεμπουργκ



  Κώστας Δανάς  - ιατρός.


Το σημερινό ΚΚΕ, έχει ξεφορτωθεί προ πολλού την ρήση του Μάρξ, που κάποτε αποτελούσε την προμετωπίδα, του πάλαι ποτέ επαναστατικού εργατικού κινήματος: «Η χειραφέτηση των εργαζομένων τάξεων πρέπει να είναι έργο των ιδίων των εργαζομένων…», και όχι μιας στενής κομματικής νομενκλατούρας και μάλιστα έμμισθης! Δυστυχώς το ΚΚΕ έχει χαρίσει τον πατριωτισμό του λαού μας στον φασισμό και την δημοκρατία στους δικτάτορες του σημερινού καθεστώτος, που τους ενισχύει με το βρώμικο πόλεμο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Να γιατί η κυβέρνηση τους επιτρέπει να πουλήσουν την δημόσια δωρεάν τηλεοπτική συχνότητα που διέθεταν, σε άγνωστα επιχειρηματικά συμφέροντα!
Λιάνα Κανέλη, βουλευτής του ΚΚΕ, αυτή η κυρία, πρώην αγαπημένη του Κώστα Καραμανλή, του Ράλλη, του Έβερτ, δήλωσε, «Αν  στην δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα, αντίπαλοι είναι, ο Σακελαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, το ΚΚΕ πρέπει να ρίξει λευκό!»
Αποτέλεσμα, έγινε η κυρία Κανέλη η αιτία, να τρίζουν τα κόκαλα των ηρώων της Εθνικής Αντίστασης και των ανταρτών που άφησαν την τελευταία τους πνοή πάνω στα βράχια του Γράμμου και του Βίτσι, περιμένοντας τον πατερούλη Στάλιν, να στείλει Σοβιετική βοήθεια, αλλά η βοήθεια δεν ήλθε ποτέ, γιατί ο Στάλιν είχε ξεπουλήσει την Ελλάδα στους Αγγλοαμερικανούς και στους ντόπιους ταγματασφαλίτες!
Η κομμουνιστική νεολαία, η ΚΝΕ, έδωσε στα κανάλια των εθνικών εργολάβων ένα διαφημιστικό σπότ που διακωμωδούσε  τον Αλέξη Τσίπρα, τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς! Χαράς Ευαγγέλια, για την δικομματική  κυβέρνηση της καταστροφής. Απαράδεκτη ενέργεια. Εγώ όμως δεν θα μαλώσω με τους νέους της ΚΝΕ. Αλλά θα πρέπει αυτά τα νεαρά παιδιά, να διαβάσουν την πρόσφατη ιστορία της πατρίδας μας και ειδικά τα γεγονότα που συνέβησαν επί χούντας. Θα πρέπει να πληροφορηθούν, ότι στα υπόγεια της εθνικής  ασφάλειας και στα δωμάτια της Μπουμπουλίνας, το ξύλο και τα βασανιστήρια, τα μοιράζονταν οι νέοι της ΚΝΕ και οι νέοι του Ρήγα Φεραίου μαζί!!!!
Κατά την γνώμη μου, νεαροί της ΚΝΕ, υπάρχουν δύο δρόμοι για τον Σοσιαλισμό. Πρώτος δρόμος,  επανάσταση, εμφύλιος πόλεμος, αρπαγή των μέσων παραγωγής από τους κατέχοντες και μετατροπή της πατρίδας σε λαϊκή δημοκρατία. Δεύτερος δρόμος. Ενωμένες οι αριστερές δυνάμεις, να κερδίσουν τις εκλογές και η αριστερή κυβέρνηση, ν’ αλλάξει τις δομές του καπιταλιστικού κράτους, να δοθεί η εξουσία στον λαό και λαός και κυβέρνηση της αριστεράς, με δημοκρατία και χωρίς βία και αίμα, να προχωρήσουν στον Σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας! Έτσι θα δικαιωθεί η Ρόζα Λούξεμπουργκ, 95 χρόνια μετά την άγρια δολοφονίας της!
                                                         
     

4 σχόλια:

  1. ΔΑΝΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΒΓΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΤΕΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΑ ΟΥΣΚΙΑ ; ΜΥΡΙΣΤΙΚΑΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιθανό είναι, να άρεσαν στην Κανέλη οι μπάτσες του Κασιδιάρη γιατρέ!!!
    Μόνο οι εγγεγραμένοι στο ΚΚΕ κατέχουν την "αλήθεια" και έχουν το δικαίωμα να λέγονται αριστεροί, προοδευτικοί και αγωνιστές. Οι υπόλοιποι είναι πουλημένοι, ανόητοι και καλά θα κάνουν να το βουλώνουν όταν μιλάει η "άρια" φυλή των κουκουέδων. Άντε συντρόφια κουκουέδες, εμπρός να κάνουμε το ΚΚΕ να κατέβει από 3%, ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΟΥΣΤ ΡΕ όλοι με την αριστερά και την δεξιά σας λαμόγια. Έχετε οδηγήσει την ζωή των νέων (και των μεγαλύτερων) σε αδιέξοδο με τις μαλ....νες κλίκες σας. Αφήστε τους νέους ν ανασάνουν μπας και δούμε καμια άσπρη μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΝΑΣ ΦΙΛΕ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΤΟ 1962 ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗς ΕΔΑ. ΤΟ 1963 ΟΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, ΕΓΙΝΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΩΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΤΟ 1967 ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΙΑΡΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ. ΣΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΡΟς, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΜΟΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΗ. ΕΒΓΑΛΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙς ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.
    Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗς ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

    μια παλια συντροφισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)