Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ξεσπάθωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμωπίας



 
 «Ξεσπάθωσε» κατά πάντων όσων αντιδρούν στην κατασκευή πνευματικού κέντρου στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμωπίας π.Στέφανος Δέβρελης .
Ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο Αλμωπίας τη Τετάρτη με αφορμή την συζήτηση ένστασης του Συλλόγου Μηχανικών Αλμωπίας, εξέφρασε το παράπονο ότι κανείς δεν ζήτησε καμία εξήγηση από τον ίδιο για το τι πρόκειται να γίνει. Απλά ο καθένας είχε και μία εκδοχή. Παρ όλα αυτά η εκκλησία τους αγαπά και τους συγχωρεί .Δεν μπορούν όμως να αντιδρούν σε κάτι χρήσιμο για όλους.  Η ανέγερση της αίθουσας ήταν αίτημα όλων των πιστών , προκειμένου να μπορεί η εκκλησιά να ανταπεξέλθει στις πολλές δραστηριότητες που έχει αναπτύξει.  Δεν πρόκειται να την πάρει κανείς μαζί του και θα μείνει εδώ για να εξυπηρετείται ο κόσμος. Πρόκειται για μία αίθουσα με μακεδονίτικο στυλ ,όχι μεγάλη όπως παρουσιάστηκε από πολλούς και εκτός από την λειτουργικότητα , δεν πρόκειται να αλλοιώσει την αισθητική της περιοχής. Όλα τα υπόλοιπα αποσκοπούν αλλού. Για τις αιτιάσεις ότι μειώνεται το πράσινο , είπε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει . Αναφέρθηκε και στον χώρο κοντά στο ΙΚΑ , όπου ήταν η πρώτη εκκλησία της Αριδαίας και το εκκλησάκι που γκρεμίστηκε  από την σημερινή δημοτική αρχή (ήταν το πρώτο της έργο). Αναρωτήθηκε που είναι εκεί το πράσινο και τι ενοχλούσε το εκκλησάκι.
Αναφέρθηκε στο ιστορικό του οικοπέδου όπου πρόκειται να αναγερθεί η αίθουσα   και τα δικαιώματα που έχει η εκκλησία. 

Αναφερόμενος στο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών είπε ότι όταν τους εξήγησε τι ακριβώς πρόκειται να γίνει  συμφώνησαν και μάλιστα πρότεινα βελτιώσεις.
Η πρόεδρος του Συλλόγου  Μελίτα Χιτσκάκη μεταξύ άλλων είπε , ότι καλό είναι όταν υπάρχουν τέοια έργα που ενδιαφέρουν πολλούς να υπάρχει μια δημόσια διαβούλευση . Το θέμα κατά την άποψή της κακώς πήγε στο δημοτικό συμβούλιο γιατί κάτι τέτοιο δεν χρειαζόταν. Εξέφρασε ακόμα την άποψη ότι , όταν κάποιοι εκφράζουν μια γνώμη διαφορετική δεν σημαίνει ότι είναι κατά της εκκλησίας.Άλλωστε πρόθεση όλων είναι να γίνεται πάντα το καλύτερο.
Ο πρώην Δήμαρχος Αριδαίας Χρήστος Μπίνος , είπε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε , δεν άλλαξε κάτι που να αλλάζει αυτό που είχαν ψηφίσει την πρώτη φορά . Ο Τάσος Τσαβδάρης υποστήριξε , ότι άλλα είχαν προκύψει στο δημοτικό συμβούλιο και στην συνάντηση με τους μηχανικούς από τα σχέδια που είχαν προσκομιστεί τότε και διαφορετικά τοποθετεί την κατάσταση ο Αρχιερατικός Επίτροπος. Εκείνο το κτίριο με αυτό που τώρα παρουσιάζεται δεν έχει καμία σχέση . Συνεπώς τότε δικαιολογημένα υπήρχαν αντιδράσεις σε αντίθεση με τώρα.
Η έντσαση απορρίφθηκε ομόφωνα. Να θυμίσουμε ότι ομόφωνα είχε ψηφισθεί και η σχετική τροποποίηση

11 σχόλια:

  1. Ας τη κανουν λοιπον την αίθουσα στη πλατειούλα του ΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

      Διαγραφή
  2. κατω τα χερια συριζα, δεν εχεται δικαιωμα να κυνηγατε την εκκλησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μελίτα ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΑΨΕ ΚΕΡΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΝΙΣΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προτείνω στο κτίριο που θα ανεγερθεί να αναρτηθεί αναμνηστική πλακέτα με τα ονόματα όλων όσων συνηγόρησαν στην κατασκευή τους για να τους ευγνωμονούν όχι μόνο οι δημότες εν ζωή αλλά και οι επόμενες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές...

    ο Ιησούς τιμώρησε μια συκιά στο δρόμο προς την Ιερουσαλήμ. Μία συκιά πλούσια σε φύλλα αλλά χωρίς καρπούς!

    Να μη διαβάζουμε μόνο τις γραφές αλλά και να ζούμε όπως αυτές προστάζουν...
    Περισσότερη ταπεινότητα και δράση παρά φανφάρες και τσιμέντα.
    όσο για τον 7:50, προτείνω όχι μόνο μαρμάρινη πλάκα αλλά και να τους μουμιοποιήσουν για να "πληρωθούν οι γραφές" περί ματαιοδοξίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκκλησία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, έλεγε ο Χριστός και καυτηρίαζε τα μεγαθήρια των εκκλησιαστικών κτιρίων και την εξουσία που θέλουν αυτά να προβάλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο καθένας γράφει ότι θέλει. Υπήρχαν ναοί στα χρόνια του Χριστού για να τους καυτηριάζει!!!!!; Και φυσικά Εκκλησία δεν είναι ο άνθρωπος!!!! Καλύτερα διαβάστε πρώτα και μετά ασχοληθείτε με την αίθουσα που θέλει να φτιάξει η εκκλησία. Γίναμε όλοι παντογνώστες.

      Διαγραφή
    2. Οχι ρε μεγαλε παντογνωστη. Ο ναος του Σολομώντα δεν υπηρχε.Δεν είχε ναούς τότε. Δεν τα έκανε γυαλια καρφια ο Χριστός όταν κάνανε εμπορικά κέντρα τους ναους.
      Προτου κατηγορησεις αλλους ψαξε αν λες τα πραγματα σωστα. Ναι εχει δικιο ο 9:47 αυτά είπε ο χριστός και τρελαίνοταν με τους γραμματεις και τους φαρισαίους και τη μεγαλομανία τους. Όσο για το τι σημαίνει εκκλησία διαβασε να μάθεις. http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1
      Πως το είπες......??? "Γίναμε όλοι παντογνώστες" Σ αυτό είχες απόλυτο δίκιο!!!

      Διαγραφή
  7. Όποιος ήταν στο δημοτικό συμβούλιο είδε τον αγώνα κάποιων σφουγγοκωλάριων να αποδείξουν ότι είναι περισσότερο χριστιανοί από τους άλλους για να πάρουν αυτοί τις ψήφους της εκκλησίας. Ο παπά Στέφανος και οι μηχανικοί στάθηκαν στο ύψος τους. Άλλοι ήταν οι γελοίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "...Επειδή οι σφουγγοκωλάριοι έχουν μία εκ βάθους σχέση με την ηλιθιότητα, ουαί και αλίμονο σε αυτόν που αρχίζει να συζητά μαζί τους με κριτική διάθεση για τον πολιτικό του οποίου «σκουπίζουν» τον πισινό. Για να θυμηθούμε εδώ τη σοφή ρήση του Μαρκ Τουέιν: «Μη συζητάς ποτέ δημόσια με ένα ηλίθιο, θα σε κερδίσει με την εμπειρία του και οι τρίτοι μπορεί να μην καταλάβουν τη διαφορά». (από άρθρο του Χρήστου Ιακώβου
    Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)