Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Αναβίωση της κλασικής ολυμπιάδας στην Ολυμπία




Η Ελλάδα διαθέτει έναν απαράμιλλο πλούτο αρχαίων θεάτρων και σταδίων, τα οποία παρότι αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνισμού, του ανθρωποκεντρισμού και της ανθρωπότητας, βιώνουν, εκτός εξαιρέσεων, το απόλυτο της εγκατάλειψης και της μοναξιάς.


Η κατάσταση αυτή μπορεί και οφείλει να ανατραπεί, αν αναβιώσουμε την Κλασική Ολυμπιάδα στο τρίπτυχό της: αθλητισμός – πολιτική – πολιτισμός. Με τον τρόπο αυτό οι αθλητικές και καλλιτεχνικές υποδομές που μας κληροδοτήθηκαν από την Αρχαιότητα, θα αποκτήσουν νέες προοπτικές, θα επαναχρησιμοποιηθούν σε εκδηλώσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα αναβίωσης της Κλασικής Ολυμπιάδας και θα επανέλθουν μαζί με τον ανθρωποκεντρισμό στο επίκεντρο του αθλητικού, πολιτικού και πολιτιστικού γίγνεσθαι των σύγχρονων κοινωνιών, δίνοντας έτσι στο ολυμπιακό ιδεώδες, την πολιτική, τον πολιτισμό και τη δημοκρατία το ουσιαστικό τους περιεχόμενο.
Για τους λόγους που αναφέρθηκαν, ο υπογράφων Καθηγητής και 92 πρωτοετείς φοιτητές του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Πατρών προτείνουν την αναβίωση της κλασικής Ολυμπιάδας στην Ολυμπία.
Ολόκληρη η πρότασή μας είναι αναρτημένη στη διεύθυνση http://www.inpatra.gr, όπου διενεργείται ψηφοφορία.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Παντελής Γεωργογιάννης
τ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)