Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Περιοδεία του Μ. Τρεμόπουλου σε Γιαννιτσά, Έδεσσα και Αριδαία



 
Ο Χ. Αγγελίδης υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας


Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πέλλας της «Οικολογίας-Αλληλεγγύης», Χάρη Αγγελίδη, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου στην Έδεσσα ο επικεφαλής και υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Τρεμόπουλος,  επίσης κατέθεσε για διαβούλευση τις βασικές προτάσεις των Οικολόγων για την Πέλλα.
Απευθυνόμενος στα τοπικά ΜΜΕ ο Μ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας έχει χρεοκοπήσει  αναφέρθηκε στο πρόγραμμα 100 σελίδων της «Οικολογίας - Αλληλεγγύης» για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας βασικός άξονας του οποίου είναι η αειφόρος προοπτική και η αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής. Μίλησε για την ανασυγκρότηση της βιομηχανικής παραγωγής με τη στήριξη τοπικών αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με τη χρήση ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.
Θεωρώντας τον τουρισμό σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της Πέλλας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας ζήτησε να μην ξεπουληθεί η έκταση των 20.000 στρεμμάτων στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμάκτσαλαν σε ιδιωτικό σχήμα που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ και να δημιουργηθεί έτσι άλλο ένα θύμα του μαζικού τουρισμού. Αντίθετα πρότεινε να προωθηθεί η ανάπτυξη του εναλλακτικού ορειβατικού, ποδηλατικού και θρησκευτικού τουρισμού. Επίσης, ζήτησε τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και ειδικά της βιολογικής γεωργίας.
Ο Μ. Τρεμόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο «απαράδεκτο» όπως το χαρακτήρισε οδικό δίκτυο της περιοχής « στο δρόμο της Πέλλας από τα όρια του νομού Θεσσαλονίκης στη Χαλκηδόνα μέχρι τα όρια του νομού Φλώρινας αντιστοιχεί 1 νεκρός κάθε 180 μέτρα» είπε ο επικεφαλής της Οικολογίας-Αλληλεγγύης και ζήτησε να προχωρήσει επιτέλους η σιδηροδρομική σύνδεση της Έδεσσας και των Γιαννιτσών με τη Θεσσαλονίκη, έργο το οποίο, όπως σημείωσε, θα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα που εξασφαλίζει την αειφόρο προοπτική.
Συνδέοντας το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ με τις φήμες για την πώληση των πηγών της Αραβησσού εξέφρασε την αντίθεσή του σ’ αυτήν την προοπτική ενώ ζήτησε την αξιοποίηση της γεωθερμίας στην Αριδαία και στον Κάμπο των Γιαννιτσών.
 Ο Μ. Τρεμόπουλος ζήτησε να μην πουληθούν τα δύο υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ στην Έδεσσα, τα οποία όπως θύμισε αποτελούν πολεμική αποζημίωση της Ιταλίας στο ελληνικό κράτος, και τόνισε ότι  ο τοπικός αυτός φυσικός πόρος απαιτεί τη συμμετοχή του Δήμου.
Δήλωσε αντίθετος με τη τσιμεντοποίηση της Έδεσσας και τόνισε ότι ειδικά τα Γιαννιτσά έχουν λιγότερο πράσινο από την… Αθήνα, μόλις 2,1 τμ ανά κάτοικο γι αυτό και ζήτησε την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Καψάλη στην τοπική κοινωνία για τη δημιουργία πάρκου υψηλής βλάστησης.
Από την πλευρά του ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Χάρης Αγγελίδης, σημείωσε ότι οι θέσεις που έχει εκφράσει εδώ και δύο δεκαετίες η «Οικολογία- Αλληλεγγύη» είναι δραματικά επίκαιρες λόγω της κρίσης, η οποία οφείλεται στο λανθασμένο αναπτυξιακό μοντέλο που υιοθετήθηκε. « Ψηφίστε Οικολογία – Αλληλεγγύη» είπε ο Χάρης Αγγελίδης και πρόσθεσε «η ψήφος σας δεν θα πάει χαμένη».
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε τέλος ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Οδυσσέας Σαββόπουλος, γνωστός από το ρόλο του κουτσού καφετζή στην τηλεοπτική παραγωγή «Το νησί». «Ο Οδυσσέας ο ποδηλάτης», όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι, λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης του με το ποδήλατο και τον εναλλακτικό τουρισμό εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Οικολογίας Αλληλεγγύης.
Ο Οδυσσέας Σαββόπουλος, που υπήρξε Πανελληνιονίκης ποδηλασίας ΑμΕΑ, μίλησε για τον κοινωνικό ρατσισμό που βιώνουν άτομα, όπως ο ίδιος, με κινητικά προβλήματα ή άλλες μορφές αναπηρίας ενώ σημείωσε ότι η Πέλλα θα μπορούσε να γίνει εκπαιδευτήριο ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού.


2 σχόλια:

(3)