Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών




            Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με αφορμή την

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, απευθύνεται στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και τις καλεί να υψώσουν τείχος απέναντι στο φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης και στην προσπάθεια νομιμοποίησης της "ναρκοκουλτούρας". Να γυρίσουν την πλάτη στην πολιτική της ΕΕ και των δυνάμεων που τη στηρίζουν, που συντηρούν και αξιοποιούν τα ναρκωτικά σαν εργαλείο χειραγώγησης και καθυπόταξης της νεολαίας.
          Η περιοχή μας, εδώ και πολλές δεκαετίες, μαστίζεται από αυτά τα φαινόμενα, οικογένειες προσπαθούν να βρουν λύση στο πρόβλημά τους, ζωές νέων ανθρώπων καταστρέφονται ή και χάνονται.  
          Νέες γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες καθημερινά με το πρόβλημα των ναρκωτικών, βιώνοντάς το οι ίδιες ως κατάσταση ή κουβαλώντας το φορτίο να βοηθήσουν αγαπημένα τους πρόσωπα που βρίσκονται σε κατάσταση εξάρτησης.
          Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις είναι αγώνας για τη ζωή, που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας. Είναι πάλη ενάντια στη διαχείριση της σήψης της σημερινής κοινωνίας και στα φαινόμενα παθογένειας που αυτή γεννά και αναπαράγει. Είναι απόρριψη της λογικής του "μικρότερου κακού", των υποκατάστατων, του διαχωρισμού "σκληρών" και "μαλακών" ναρκωτικών.
         Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της ΟΓΕ καταδικάζει τον οικονομικό στραγγαλισμό των δομών πρόληψης και των "στεγνών" προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης. Απορρίπτουμε κάθε ανάμειξη επιχειρήσεων και ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) στον τομέα αυτό. Παλεύουμε για τη δημιουργία Δημόσιου Φορέα για την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη.
         Στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας, όχι στη ζωή με δόσεις.

                                                                                             
Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών της ΟΓΕ
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6978921885, 6936116086

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)