Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Μηνύουν τον ΕΛΓΑ για το χαλάζι





Μηνυτήριες αναφορές και αγωγές αποζημίωσης κατά του νομικού προσώπου του ΕΛΓΑ και των νομίμων εκπροσώπων του για τις ζημιές που έχουν υποστεί και πρόκειται να υποστούν από την επιδειχθείσα βαριά αμέλεια της μη έγκαιρης ενεργοποίησης του συστήματος της εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας αποφάσισε να καταθέσει η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος.

Σε επιστολή της η ΕΚΕ προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον καλεί να παρέμβει άμεσα στον πρωθυπουργό για να ξεκινήσει έστω και την τελευταία στιγμή με όποια αεροσκάφη είναι διαθέσιμα, η αντιχαλαζική προστασία.
Επίσης τον καλεί να προχωρήσει στην άμεση αντικατάσταση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ, λόγω βαριάς και επιζήμιας αμέλειας που επέδειξε στο συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία προκάλεσε βλάβες πολλών εκατομμυρίων Ευρώ.
Όπως αναφέρουν οι κονσερβοποιοί, «παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, τις πρωτοβουλίες μας και τη διαρκή άσκηση πιέσεων να ενεργοποιηθεί η Διοίκηση του ΕΛΓΑ έστω και την τελευταία στιγμή για να προστατεύσει την παραγωγή φρούτων στην Κεντρική Μακεδονία από τις χαλαζοπτώσεις, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα».
«Η παραγωγή αφέθηκε απροστάτευτη στο έλεος των καταιγίδων, το παραγωγικό σύστημα κινδυνεύει για δεύτερη συνεχή χρονιά να πληγεί, αυτή τη φορά ανεπανόρθωτα και οι προσπάθειες και οι ελπίδες χιλιάδων ανθρώπων και δεκάδων επιχειρήσεων είναι αφημένες στην τύχη τους. Ο τομέας των φρούτων της Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας καθαρά εξαγωγικός τομέας, υλοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης για εξωστρέφεια και η έλλειψη προστασίας από την κρατική πλευρά των προϊόντων μας πλήττει το διεθνές επιχειρηματικό πρόσωπο της χώρας, αφήνοντάς το εκτεθειμένο σε μια σκληρή, αναποτελεσματική γραφειοκρατία που θυμίζει χώρα υπαρκτού σοσιαλισμού. Δυστυχώς, τα αεροσκάφη της αντιχαλαζικής προστασίας, χάρη στη διοίκηση του ΕΛΓΑ μετά από πολλά χρόνια, εφέτος δε θα πετάξουν» σημειώνει στην επιστολή της η ΕΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)