Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

O ΔΕΚΑΕΠΤΑΧΡΟΝΟΣ GREGORY PAROS, ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΛΟ»(ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ) ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ.






Την ώρα που η κρίση μαστίζει τον τόπο και οι Έλληνες παρακαλούν να βρουν μια δουλειά στο εξωτερικό, υπάρχουν παιδιά που κάνουν αντίθετη διαδρομή. Εντυπωσιακό, αλλά αληθινό… Το όνομα του Greg Paros…

O Γρηγόρης τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει πάταγο με τις επιδόσεις του κάτι  που μπορεί κανείς να το διαπιστώσει μέσω διαδικτύου καθώς υπάρχει επίσημη ενημέρωση και στατιστική για όλα τα πρωταθλήματα μπάσκετ γυμνασίων και λυκείων των Η.Π.Α. καθώς οι ειδικοί βλέπουν τα πάντα και δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω.
Ο δεκαεπτάχρονος είναι αυτή τη στιγμή από τα μεγαλύτερα αστέρια των high schools  του Μεγάλου Μήλου και ίσως το μεγαλύτερο. Με την μητέρα του να κατάγεται από τα Σεβαστειανά Σκύδρας και τον πατέρα του από τη Θεσσαλονίκη, ο μικρός ονειρεύεται να παίξει επαγγελματικά μπάσκετ στην Ελλάδα και δηλώνει οπαδός της Εθνικής στοχεύοντας άμεσα την κλήση του στην Εθνική Εφήβων. Μάλιστα αναμένεται το προσεχές διάστημα να κάνει κάποιες προπονήσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Εφήβων στη Νάουσα.
Η φήμη του έχει ξεπεράσει τα όρια της Νέας Υόρκης καθώς πέρσι έλαβε πρόσκληση συμμετοχής σε κάμπ με αθλητές της ηλικίας του στο Σικάγο. Προπονητές του οι ΝΒΑer  Joakim Noah των Chicago Bulls και Danny Green των San Antonio Spurs. O μικρός τα πήγε περίφημα και απέσπασε τα ευμενή σχόλια των δύο αθλητών. Δηλώνει θαυμαστής των Σπανούλη και Διαμαντίδη ενώ  εκτός από την ομάδα του, αγωνίζεται και με την ομάδα της εκκλησίας της περιοχής που διαμένει στην Νέα Υόρκη(υπάρχει και τέτοιο πρωτάθλημα). Σε συνέντευξη του στον Εθνικό Κήρυκα προέτρεψε τα Ελληνόπουλα των Η.Π.Α. να γραφτούν σε αθλητικούς συλλόγους ώστε να γνωρίσουν μέλη διαφορετικών κοινοτήτων και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το αθλητικό ελληνικό στοιχείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν τρελαίνεται για το κολεγιακό πρωτάθλημα. Προτιμά να παίξει κάποια στιγμή επαγγελματικά στην Ελλάδα. Το ΝΒΑ είναι όμως κάτι άλλο…΄΄Παρακολουθώ ΝΒΑ, θα ήθελα να αγωνιστώ κάποτε εκεί, είναι όνειρο μου όπως κάθε παιδιού΄΄ προσθέτοντας ΄΄ Υποστηρίζω τους MIAMI HEAT, είναι φοβερή ομάδα. Από παίκτες μου αρέσουν οι Dwyane Wade και Kyle Irving΄΄.

Με μέσο όρο 29,3 πόντους πέρσι. 
Την περίοδο 2012-2013 ο Πάρος αγωνιζόμενος με το William C. Bryant είχε κατά μέσο όρο 29,3 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 5 ασσίστ, πετυχαίνοντας κόντρα στο Μάσπεθ 48 πόντους και κόντρα στο Αβιέτορ 37 πόντους. Και το πικ του….. με αντίπαλο το Φράνκλιν Λέιν Κάμπους όπου έφτασε τους 55 πόντους με 10 ασσίστ.

Προπονήσεις με την εφηβική ομάδα του Πανεδεσσαϊκού.
Ο Γρηγόρης προπονήθηκε ήδη την εβδομάδα που μας πέρασε με την εφηβική ομάδα του Πανεδεσσαϊκού δίνοντας διαφορετικό τόνο στις προπονήσεις της ομάδας και τη δυνατότητα στους γηγενείς παίκτες να έρθουν αντιμέτωποι και να προπονηθούν μαζί  με κάποιον που προέρχεται από διαφορετική σχολή του μπάσκετ.  Δεν έλειψαν μάλιστα και φίλοι του αθλήματος που γνώριζαν για την παρουσία του και «ξενύχτησαν» με τους αθλητές για να παρακολουθήσουν τις βραδινές προπονήσεις της ομάδας. Σίγουρα αποτελεί τιμή για την ομάδα που επέλεξε το μπασκετικό πρόγραμμα του Πανεδεσσαϊκού προκειμένου να συντηρείται κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα με την επιστροφή του στις Η.Π.Α. να υπολογίζεται στα τέλη Ιουλίου, ενώ θα αποτελέσει ατραξιόν συμμετέχοντας στο 3rd Basketaball Summer Camp “Βασίλης Λυπηρίδης” που διοργανώνει η ομάδα της Έδεσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)