Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Εξιχνιάστηκε κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου στα Γιαννιτσά






Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 58, 53 και 34 ετών για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αυτοκινήτων

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, περίπτωση κλοπής ενός Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που έλαβε χώρα από βραδινές ώρες της 23.05.2014 έως πρωινές ώρες της 24.05.2014 στα Γιαννιτσά Πέλλας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών ηλικίας 58, 53 και 34 ετών (δύο άντρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί αυτοκινήτων.
Ειδικότερα, την 26.05.2014 στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε βαφείο – φανοποιείο ιδιοκτησίας των δύο προαναφερόμενων αντρών, όπου βρέθηκε ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα ιδιοκτησίας της 34χρονης. Επιπλέον το όχημα έφερε εμφανείς αλλοιώσεις στον αριθμό πλαισίου του.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το ανωτέρω όχημα είναι ιδιοκτησίας 62χρονου και είχε αφαιρεθεί από τις βραδινές ώρες της 23.05.2014 έως τις πρωινές ώρες της 24.05.2014 στα Γιαννιτσά Πέλλας.
Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 62χρονο νόμιμο κάτοχό του.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των ανωτέρω θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών.




Για την ίδια υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Νιγηρίας
Συνελήφθησαν την (07.06.2014) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, τρεις ημεδαποί ηλικίας 36, 42 και 60 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο 1ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Γιαννιτσών – Αξού Πέλλας, πραγματοποιήθηκε αστυνομικός έλεγχος σε δύο Ι.Χ. Φορτηγά (ρυμουλκά) με πινακίδες κυκλοφορίας από την Βουλγαρία, όπου επέβαιναν οι προαναφερόμενοι και διαπιστώθηκε ότι ήταν έμφορτα με τρία και οχτώ Ι.Χ. Φορτηγά αντίστοιχα, τα οποία έφεραν εμφανείς αλλοιώσεις και παρεμβάσεις στον εργοστασιακό αριθμό πλαισίου τους.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 02.06.2014 έως 06.06.2014, συνολικά έντεκα οχήματα μεταφέρθηκαν με την εταιρεία μεταφορών του 60χρονου από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να εξαχθούν με εντολή των δύο υπηκόων Νιγηρίας στη Γερμανία και ακολούθως στη Νιγηρία.
Τα παραποιημένα οχήματα κατασχέθηκαν. Επιπλέον, ένα από τα ένφορτα Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή 28.05.2014 από το Άδενρο της Θεσσαλονίκης.
Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της δράσης των προαναφερόμενων, καθώς και την ανεύρεση και των υπολοίπων κατόχων των Ι.Χ. Φορτηγών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)