Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη Υπουργού Γ. Καρασμάνη στις πληγείσες από χαλάζι περιοχές του Δήμου Έδεσσας





Τις πληγείσες από τη σφοδρή χαλαζόπτωση περιοχές του Δήμου Έδεσσας επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Καρασμάνης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που δέχτηκε από το Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου.

Η χαλαζόπτωση έπληξε όλο τον ορεινό όγκο του Δήμου Έδεσσας ενώ σε ορισμένα χωριά όπως η Κερασιά η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική δημιουργώντας τεραστία οικονομική ζημία, καθώς το κεράσι αποτελεί την μοναδική πηγή εσόδων για τους κατοίκους της περιοχής.  
Ο Υπουργός διαπίστωσε το μέγεθος της ζημίας που υπέστη τόσο η φυτική παραγωγή όσο και το φυτικό κεφάλαιο, καθώς ήταν τόσο δυνατή η χαλαζόπτωση που εκτός από τη φετινή παραγωγή, έχουν πληγεί και τα δέντρα. 
Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, μεταφέροντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας ζήτησε από τον Υπουργό άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις και ο Υπουργός διαβεβαίωσε πως προς τα εκεί προσανατολίζεται και ο σχεδιασμός του Υπουργείου, ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή στα κλιμάκια του ΕΛΓΑ να επισκεφτούν άμεσα την περιοχή για μια πρώτη καταγραφή των ζημιών.
Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ο Βουλευτής Ν. Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, οι Αντιδήμαρχοι Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Πέτκος και Οικονομικών Γιάννης Μουράτογλου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)