Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Αυτογελοιοποιήθηκαν με τον ορισμό νεροφυλάκων στον Δήμο Αλμωπίας









Και το τελευταίο και μοναδικό τεκμήριο  που επικαλείτο διαρκώς η απερχόμενη δημοτική αρχή Αλμωπίας ,δηλ. αυτό της εντιμότητας και διαφάνειας , κατάφερε να το εξαϋλώσει . Μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο για ένα ζήτημα ελάχιστης σημασίας. Αυτό του ορισμού νεροφυλάκων .

Η εναπομείνασα πλειοψηφία , απέδειξε περίτρανα , όσα της καταλόγιζαν προεκλογικά , για υποσχέσεις και πιέσεις . Όρισε νεροφύλακες αρκετούς που ήταν υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της. Χρησιμοποίησε δηλαδή την δύναμη που της δίνει η εξουσία , και όχι η κοινή λογική το αυτονόητο  και  η απλή ηθική. Ενδεχομένως να υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και παράβαση καθήκοντος καθώς χρησιμοποίησαν όπως αποδείχτηκε την εξουσία που κατέχουν για ίδιον όφελος. Αυτό της ...συγκομιδής ψήφων Έπεισαν δηλαδή αρκετούς να μπουν υποψήφιοι με αντάλλαγμα να τους κάνουν νεροφύλακες.
Για πρώτη φορά στα χρονικά δεν αναγνώσθηκαν οι αιτήσεις που υπήρχαν , παρά μόνο τα ονόματα που είχαν προαποφασιστεί . Δηλαδή δεν τηρήθηκε ούτε η αυτονόητη διαδικασία . Κάτι που ασφαλώς δεν τιμά τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Νικολαϊδη , που μέχρι σήμερα τουλάχιστον ήταν σωστός  και στεκόταν στο ύψος του. 


Υπέρ της  πρότασης της πλειοψηφίας  ψήφισαν οι έμμισθοι Αντιδήμαρχοι:
 Χρήστος Σπρίτος,
 Δέσποινα Καλδερεμτζή ,
 Τάσος Θεοδωρίδης (Τσερκέζος),
Σταύρος Καραμαριάς (έμισθος μέχρι 31-5-2014),
Οι αμοιβόμενοι
 Πέτρος Τζέκος πρόεδρος ΚΕΠΚΑ,
Νίκος Παρούτογλου Πρόεδρος ΔΕΥΑ,
 Γιώργος Ταγκαλίδης Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ
,Γιάννης Ιωαννίδης (Τσέχος) πρόεδρος Επιχείρησης Λουτρών Πόζαρ, 
Κατερίνα Μπαγκή Αντιπρόεδρος Επιχείρησης Λουτρών ,
 Κώστας Νικολαϊδης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
 και ο άμισθος πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Μάκης Δεμερτζίδης. 
Ο Νίκος Αποστολίδης διαφώνησε με τον ορισμό στον Αρχάγγελο . Λευκό ψήφισαν οι Μάκης Δεμίρης , Γιάννης Κετικίδης και Χρήστος Χουρσόγλου .



Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καθυστέρηση καθώς , δεν υπήρχε η νόμιμη απαρτία. Η πλειοψηφία εμφανίστηκε εντελώς εκνευρισμένη , επηρεασμένη από το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα . Με πόνο ψυχής ευχήθηκαν στους νεοεκλεγέντες καλή επιτυχία. Ήταν εμφανές το αλαλούμ, καθώς δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν ούτε για την έναρξη και λήξη της αρδευτικής περιόδου.
Δεν υπήρχε συνεννόηση όμως, ούτε καν με τους υπηρεσιακούς παράγοντες που σε εισηγήσεις τους άλλα ανέφεραν αυτοί και άλλα οι αιρετοί. 
Εντελώς αναίτια δεν ήθελαν να δώσουν τον λόγο στον Χρήστο Χουρσόγλου, αναδεικνύοντας τον ξανά πρωταγωνιστή, παρά τις καλές του προθέσεις και τις θετικές του επισημάνσεις. Ο Πρόεδρος της Θηριόπετρας Γιάννης Ουργαντζόγλου , κατήγγειλε ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα τα μηχανήματα του Δήμου ,αλλά δεν εισακούεται. Έκανε ακόμα γνωστό ότι η κατάσταση με τα αρδευτικά αυλάκια είναι δραματική .

6 σχόλια:

  1. Σαμάνδη έχεις κάνει γρήγορη στροφή. Για ένα χρόνο υποστηρίζεις, μετά περιμένεις και στο τέλος σταυρώνεις. Μεγαλοποιείς καταστάσεις. Σαφώς και οι υδρονομείς είναι πάντα της διοίκησης με ΟΛΟΥΣ τους Δημάρχους που έχουν περάσει...... Όσο για τον Χουρσόγλου οι θετικές του επισημάνσεις πάνε για φούντο με τον Δήμαρχο που υπηρετούσε ( πρώτο σε προφορικές αναθέσεις και υπεύθυνο της οικονομικής κατάντιας του Δήμου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SAΜΑΝΤΗ Η ΑΥΤΟΓΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ, ΑΠΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ρε Πέτρο που ζεις; Αργότερα θα μάθουμε για ξαδελφια, κουμπαρους και λοιπους συγγενεις επωνυμων της παραταξεις. Από Σεπτεμβριο. Υπομονη.Θα υπαρξουν και άλλοι σαν τον Γ.Πασχαλίδη που θα εχουν κατι να πουν ή να καταγγείλουν. Το κουρελοχαρτο της διαφανειας θα οδηγησει τον Πασόη σε ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΠΙΝΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)