Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Παρέμβαση της Θ. Τζάκρη στη Βουλή κατά την συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου





Το «ψαλίδισμα» στις συντάξεις δεν έχει τελειωμό και έχει καταντήσει πλέον επαίσχυντη τακτική
Έχετε χωρίσει τους πολίτες της χώρας σε αυτούς που φορούν στολή και σε όλους τους υπόλοιπους
Μόνο η αυστηροποίηση της νομοθεσίας για το «πόθεν έσχες» χωρίς συστηματικούς και αποδοτικούς ελέγχους δεν οδηγεί πουθενά
Χαριστική βολή στον επαρχιακό τύπο η απαγόρευση να έχει μερίδιο στην κρατική διαφήμιση
Θετική εξέλιξη η άρση των διοικητικών συνεπειών από την μη έγκαιρη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η βουλευτής κ. Θ. Τζάκρη απευθυνόμενη προς τον παριστάμενο Υπουργό Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη ανέφερε καταρχήν ότι «Η Αργεντινή του 2001 που χρεοκόπησε και οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους  είναι η Ελλάδα του σήμερα.  Η Αργεντινή που χρεοκόπησε είχε 19% ανεργία. Εμείς έχουμε 26%. Η Αργεντινή του 2001 είχε περισσότερη ρευστότητα (συναλλαγματικά αποθέματα τα έλεγαν τότε) από ότι η Ελλάδα σήμερα. Η Αργεντινή του 2001  είχε αποπληθωρισμό όπως εμείς σήμερα. Σήμερα θέλουν και πάλι να την χρεοκοπήσουν, ενώ η Αργεντινή δεν είναι χρεοκοπημένη χώρα, η ίδια παρέα του Ντράγκι, της Μέρκελ, των Αμερικανών τραπεζιτών και των κερδοσκοπικών κεφαλαίων.  Η Αργεντινή σήμερα χρωστάει μόλις 1,5 δις περίπου (εκ των οποίων τα 500 εκατομμύρια είναι ήδη δεσμευμένα σε αμερικανικές τράπεζες). Έχει 30 δις συναλλαγματικά αποθέματα, 7% ανεργία και αυξημένη ρευστότητα. Ο μόνος λόγος που δεν έχει γίνει συμφωνία είναι διότι επιχειρείται μέσω της “ρήτρας Ρούφο” να την ρίξουν σε μια παγίδα για να την εξαναγκάσουν να πληρώσει 100 δις».
Και η κ. Τζάκρη κατέληξε λέγοντας ότι: «Το πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει από την εμπειρία της Αργεντινής είναι ότι η χώρα πρέπει να τραβήξει τον δικό της δρόμο, αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, θα έπρεπε το 2010 να γίνει πλήρες “κούρεμα” των ξένων ιδιωτών επενδυτών και να μην έχουμε κάψει τα αποθεματικά των ταμείων, τα ρευστά διαθέσιμα της χώρας και σήμερα να χρωστάμε στον επίσημο τομέα, στις χώρες δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν πρόκειται να κουρευτεί ποτέ. Γιατί κανένα κοινοβούλιο δεν πρόκειται να πάρει απόφαση να δημιουργήσει επισφάλειες δισεκατομμυρίων ευρώ στην χώρα του».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ η κ. Τζάκρη τόνισε ότι: «Πάλι σε ένα πολυνομοσχέδιο ανοίγεται ένα παράθυρο ευκαιρίας για την κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς ένα παράθυρο δυστυχίας για τους συνταξιούχους. Τους οποίους με μια σειρά νόμων από την αρχή της κρίσης τους έχουμε καταντήσει ζητιάνους. Ειδικά στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης η χειραγώγηση της κυβέρνησης είναι φοβερή. Γνωρίζοντας ότι υπάρχει “ρήτρα μηδενικού ελλείμματος” μαζεύετε υποχρεώσεις, “επισφάλειες” θα έλεγα, από άλλα ταμεία σε ένα ταμείο. Τα οποία μετά με τις αναλογιστικές μελέτες που θα βγουν, την παρατεταμένη ύφεση και τους πόρους τους οποίους έχετε περικόψει (που έπαιρναν τα ταμεία από το ίδιο το κράτος και από τους φόρους υπέρ τρίτων που ψαλιδίσατε) θα εμφανιστούν όλα τα ταμεία ελλειμματικά. Και θα πάτε σε νέες περικοπές επικουρικών συντάξεων. Αυτό το ψαλίδι στις συντάξεις σε αυτή την χώρα δεν έχει τελειωμό. Έχει καταντήσει πλέον επαίσχυντη τακτική και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτήν.»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ. Αναφορικά με τα αναδρομικά των ενστόλων και την ενσωμάτωση του επικουρικού τους ταμείου στο ΕΤΕΑ η βουλευτής ανέφερε ότι: «Εσχάτως έχετε χωρίσει τον ελληνικό λαό σε αυτούς που φορούν στολή και σε όλους τους υπόλοιπους. Εγώ θα πρότεινα ότι ασφαλώς πρέπει να συμμορφωθούμε με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, αν θέλουμε να λέμε ότι είμαστε Κράτος Δικαίου, το ίδιο όμως έπρεπε να έχουμε κάνει και με τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Και ασφαλώς πρέπει να δούμε και το δίκαιο αίτημα των ενστόλων για την μη ενσωμάτωση του επικουρικού ταμείου τους στο ΕΤΕΑ. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να σκεφτόμαστε αντίστοιχη αποκατάσταση και για αυτούς που δεν φορούν στολή. Αντίστοιχα μέτρα ελάφρυνσης και για τους επιστήμονες, τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία, τους καθηγητές των πανεπιστημίων και τους εκπαιδευτικούς εν γένει και όλους αυτούς που εργάζονται προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες στην χώρα και στους πολίτες της».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» η κ. Τζάκρη ανέφερε ότι: «Θέλω να έχετε υπόψη σας ότι σε όλες τις αυταρχικές χώρες και στις χώρες με υψηλή διαφθορά υπάρχουν πάρα πολύ αυστηροί νόμοι για το “πόθεν έσχες”, οι οποίοι όμως δεν είναι αποτελεσματικοί. Αντιθέτως, στις αναπτυγμένες χώρες, ο δικαιϊκός πολιτισμός προτάσσει τον συστηματικότερο και αποδοτικότερο έλεγχο σε συνδυασμό με μειωμένες ποινές. Στην χώρα μας τα περισσότερα οικονομικά αδικήματα τιμωρούνται με ποινές ισόβιας κάθειρξης, για παράδειγμα η διαφθορά στην Γερμανία τιμωρείται με ποινές από 2 ως 5 χρόνια και στην χώρα μας φτάνει την ισόβια κάθειρξη, αλλά εκεί σε πολύ αυστηρότερο σύστημα ελέγχου και πρόληψης παρά καταστολής. Επιπλέον θέλω να προσθέσω ότι κοντεύετε να  καταστήσετε υπόχρεους υποβολής δήλωσης “πόθεν έσχες” ακόμη και τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών επειδή διαχειρίστηκαν τα απορρυπαντικά του Υπουργείου. Ενώ την ίδια στιγμή η μεγαλοδιαπλοκή, που είναι η πραγματική διαφθορά στην χώρα, που κυκλοφορεί με βαλίτσες και με off shore, προφανώς και δεν ελέγχεται και κυκλοφορεί ελεύθερη. Καλά κάνουμε και κυνηγούμε τους γιατρούς που παίρνουν “φακελάκι”, αλλά την ίδια στιγμή για τα κανάλια που είναι οι κατεξοχήν αποδέκτες της διαφθοράς και της διαπλοκής και τις εφημερίδες που χύνουν “κροκοδείλια δάκρυα”  διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους για μια δίκαιη και έντιμη κοινωνία δεν γίνεται κανένας έλεγχος.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΤΥΠΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ η κ. Τζάκρη ανέφερε ότι: «Στο πλαίσιο αυτό και επειδή η Κυβέρνηση έχει καλύτερους μηχανισμούς χειραγώγησης στα πανελλαδικής εμβέλειας μέσα και δεν την ενδιαφέρει καθόλου ο επαρχιακός τύπος, δίνει στον επαρχιακό τύπο την “χαριστική βολή” απαγορεύοντάς του να έχει μερίδιο στην κρατική διαφήμιση. Οπότε στην ουσία τι κάνετε κ. Υπουργέ; Παίρνετε την μπουκιά από το στόμα αυτού που βρίσκεται σε κατάσταση υποσιτισμού. Για να μπουκώσετε το στόμα των παχουλών μεγαλοεκδοτών. Έτσι η κυβέρνηση δίνει τα ρέστα της και πάλι υπέρ των ολίγων. Κάνοντας άλλο ένα ρουσφέτι στους μεγαλοεκδότες, περιμένοντας προφανώς ανταπόδοση στις επερχόμενες εκλογές. Θα σας την δώσει όμως την απάντηση κυρίες και κύριοι της  Κυβέρνησης ο ελληνικός λαός που γνωρίζει όταν διαβάζει τις εφημερίδες της διαπλοκής ή όταν βλέπει τα κανάλια της διαπλοκής περί τίνος πρόκειται».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ η βουλευτής ανέφερε ότι: «Τουλάχιστον όμως μέσα σ’ όλο αυτό το παραλήρημα της εξυπηρέτησης συμφερόντων θυμηθήκατε και τα συμφέροντα κάποιων άλλων πολιτών, αίροντας τις διοικητικές συνέπειες από την μη έγκαιρη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Βέβαια εδώ γνωρίζατε ότι δεν πρόκειται να εισπράξετε ούτε τον κανονικό φόρο, πολλώ δε μάλλον τα πρόστιμα».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)